Αφιέρωμα στον πιλότο από την Καλαμάτα Χρήστο Οικονόμου

Ο δεκαεξάχρονος Χρήστος Οικονόμου διανύει την 6η αγωνιστική του χρονιά στον χώρο του καρτ και ήδη έχει καταγράψει στο ενεργητικό του αρκετές και σημαντικές επιτυχίες στο θεσμό του Rotax Max Challenge όπου και συμμετέχει από το 2008.







Ο πρώτος του αγώνας ήταν το 2008 στο 3ο Rotax Max Challenge της κατηγορίας ΜΙΝΙ εκείνης της
χρονιάς.  Έτρεξε συνολικά 4 αγώνες κατακτώντας τρεις πρώτες θέσεις σε στεγνό και μία τέταρτη σε βρεγμένο οδόστρωμα  Στην τελική κατάταξη βρέθηκε στην 6η θέση της κατηγορίας ROTAX MINI MAX CHALLENGE.

Το 2009 ήταν μια ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά καθώς παρακολουθώντας όλην την σεζόν κατάφερε να βρεθεί στην 1η θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας ROTAX MINI MAX CHALLENGE.

Το 2010 ήρθε η στιγμή που έπρεπε να αλλάξει κατηγορία και να τρέξει στην κατηγορία Rotax Junior.
Έχοντας στις πλάτες τις εμπειρίες του από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της κατηγορίας ΜΙΝΙ της προηγούμενης χρονιάς δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει την 2η θέση της γενικής κατάταξης με πολύ καλές εμφανίσεις.

Το 2011 παρόλο που πέτυχε αρκετές πρώτες και δεύτερες θέσεις σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της κατηγορίας του οι αρκετές εγκαταλείψεις από μηχανικές βλάβες τον ανάγκασαν να βρεθεί στην 5η θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας Rotax JUNIOR MAX στο τέλος της χρονιάς. 

Το 2012 βρέθηκε και πάλι στην κορυφή κατακτώντας την 1η θέση του πρωταθλήματος στην κατηγορία Rotax Max Junior κερδίζοντας παράλληλα και την πρόκριση για τον παγκόσμιο τελικό του Rotax Max Challenge στην Πορτογαλία.








Το 2013 τον βρίσκει να προετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα του Rotax Max Challenge όπου στόχος του είναι και πάλι να πρωταγωνιστήσει.

Στις κορυφαίες του στιγμές είναι σίγουρα η πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου της Rotax το 2012, αλλά και η πρώτη του νίκη που πέτυχε στον πρώτο του αγώνα το 2008.

Ο Καλαματιανός πιλότος Χρήστος Οικονόμου είναι μαθητής της Α' Λυκείου και εκτός από το μηχανοκίνητο και το καρτ που είναι η μεγάλη του αγάπη ασχολείται με το τένις και το ποδόσφαιρο.  



Related

news 6683753186177248656

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item