Ταχύτατος για ακόμα μία φορά ο Θάνος Ξηνταβελόνης - Δελτίο Τύπου

Πολύ καλή εξέλιξη για τον Θάνο Ξηνταβελόνη είχε ό 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος καρτ της κατηγορίας μίνι που έγινε την Κυριακή 9/9/2012 στην πίστα καρτ Kartodromo στις Αφίδνες. 
 Ο οδηγός της EKO racing κατάφερε στις επίσημες χρονομετρημένες δοκιμές, με χρόνο 47,270”, να κάνει τον 4ο χρόνο γενικής κατάταξης και 1ο στην κατηγορία του μίνι Β.





Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρόνοι των 6 πρώτων οδηγών βρίσκονταν μέσα σε μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου ενώ ο Θάνος ήταν ο 2ος μικρότερος σε ηλικία οδηγός. 

Στον ημιτελικό μετά από μία καλή εκκίνηση παρέμεινε στη θέση του αλλά λίγους γύρους μετά έχασε δύο Θέσεις και περιορίστηκε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης ενώ ήταν 1ος στην κλάση του μίνι Β. Ό ταχύτερος γύρος του σε αυτό το σκέλος ήταν 47.319 όταν του πρώτου οδηγού ήταν 47.261. 

 Ο τελικός δεν κύλισε τόσο καλά. Ένα χτύπημα κατά την εκκίνηση, σύνηθες φαινόμενο σε αγώνες καρτ, τον ανάγκασε να ακουμπήσει το εξωτερικό κερμπ της Κ1 με αποτέλεσμα να χτυπήσει το γρανάζι μετάδοσης στο έδαφος, να στραβώσει και να βγει η αλυσίδα, αναγκάζοντας τον Θάνο να τεθεί εκτός αγώνα πολύ σύντομα. 



 Μετά λοιπόν και από αυτόν τον αγώνα ο Θάνος ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας της γενικής κατάταξης της κατηγορίας μίνι, έχοντας μάλιστα και έναν αγώνα λιγότερο από τους πρωτοπόρους οδηγούς. 

Απομένουν ακόμα 3 αγώνες γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον Θάνο να ανέβει αρκετά στην τελική βαθμολογία της κατάταξης. 

Συνοψίζοντας, ο αγώνας αυτός έδειξε για μία ακόμα φορά την δυνατότητα του οδηγού της EKO Racing να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία που συμμετέχει ενώ η καλή προετοιμασία της Zorri Motorsport είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή. 

 Επόμενος αγώνας της EKO Racing και το Θάνο Ξηνταβελόνη το Patras International Circuit PICK. Πρόκειται για έναν φανταστικό αγώνα στο κέντρο της πόλης της Πάτρας που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Related

news 197009791192274381

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item