KFJunior Super Cup: Νικητής ο Norris …στην παράταση

Μετά το τέλος του αγώνα, και με λίγη ‘’βοήθεια’’ από τους αγωνοδίκες, νικητής και Σούπερ Κυπελλούχος για το 2013 της κατηγορίας KF Junior, αναδείχθηκε ο Βρετανός Lando Norris, πανηγυρίζοντας έναν ακόμη τίτλο. 








Του Γιάννη Γκρίλλα,   


Παράλληλα με τον 1ο Αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας KF, η CIK-FIA αποφάσισε την διεξαγωγή του Super Cup για την μικρότερη κατηγορία των αυτόματων καρτ KF Junior. 

Ταυτόχρονα, λοιπόν, με τον συναρπαστικό αγώνα για το World Championship, στην πίστα PFI του Brandon, έλαβε χώρα και ένας πολύ σκληρός και αμφίρροπος αγώνας για το Super Cup. 

Στην εκκίνηση, 1ος βρέθηκε ο Ρώσος Schwartzman Robert και δίπλα του ο Ινδός Daruvala Jehan. Ο Norris εκκινούσε από την 4η θέση και η μάχη προμηνυόταν μεγάλη. 

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα όμως έμελλε να είναι τελικά άλλος. 

Ο λόγος για τον επίσης Βρετανό Daniel Ticktum, ο οποίος εκκίνησε από την 8η θέση και κάνοντας έναν καταπληκτικό αγώνα, δίνοντας φοβερές μάχες κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τους teammates του στην RFM, Norris και Daruvala και να δει εκείνος πρώτος την καρό σημαία. 

Ταυτόχρονα ο poleman, Schwartzman, είχε εγκαταλείψει μόλις στον 2ο γύρο τη μάχη για την διεκδίκηση της νίκης. Παρ’ όλη την φοβερή του προσπάθεια όμως, ο Ticktum δεν ήταν γραφτό να χαρεί την νίκη του και τα πανηγύρια στο πρώτο σκαλί του βάθρου κόπασαν γρήγορα. 

Λίγη ώρα μετά την απονομή η αγωνοδίκες και αφού εξέτασαν ένα συμβάν στον 17 γύρο, αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον νεαρό Άγγλο με ποινή 10’’ για αντιαθλητική οδήγηση και επαφή κατά τη διάρκεια της μάχης του με τον Norris. 

Η απόφαση παραξένεψε πολλούς, ήταν όμως οριστική, στερώντας από τον Ticktum τον τίτλο. 

Σκληρή απόφαση για τον νεαρό Άγγλο που άξιζε κάτι καλύτερο κατά γενική ομολογία βάση της εμφάνισής του. 

Έτσι, νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Lando Norris, με την 2η θέση να καταλήγει στον ομόσταβλο του Daruvala Jehan. 

Τους βαθμούς της τρίτης θέσης παίρνει, επίσης, ο Γερμανός Mick Betsch.

Related

WSK 2745477738768845731

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item