Το μεγάλο φινάλε του WSK Master Series στο Castelletto

Ένα πολύ πλούσιο Σαββατοκύριακο ξεκινάει αύριο, με το ενδιαφέρον να εκτινάσσεται στα ύψη, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο τον σπουδαίο εγχώριο αγώνα για το ΛΟΥΞ CUP στην πίστα San Nicolas στην Καλαμάτα που μαγνητίζει τα βλέμματα, όσο και τον διεθνή αγώνα για το WSK Master Series στο Castelletto της Ιταλίας. 


Του Γιάννη Γκρίλλα,


Ας πάμε όμως προς το παρόν, στο τι αναμένεται να δούμε στον αγώνα που κλείνει την αυλαία της σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης του WSK Master Series, που θα αναδείξει και τους πρωταθλητές της για την φετινή σεζόν. 
Η πίστα των ‘’7 Λιμνών’’ στο Castelletto di Branduzzo της Πάβια, λοιπόν, φιλοξενεί τον τέταρτο και τελευταίο γύρο για το WSK Master Series 2013, σε μια απαιτητική διαδρομή 1,256 μέτρων. 

Τα ελεύθερα δοκιμαστικά βρίσκονται ήδη από χθες σε πλήρη εξέλιξη και την Κυριακή το απόγευμα οι νικητές των τεσσάρων κατηγοριών (60 Mini, KF Junior, KF, KZ2) θα παραλάβουν τα βραβεία τους, κατά την τελετή λήξης και απονομής του πρωταθλήματος. 

 Στην κατηγορία των εξατάχυτων ΚΖ2, η παρουσία του νικητή του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΚΖ, Max Verstappen σημαίνει αυτόματα μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο αυξάνεται περισσότερο με τη συμμετοχή και του Ιταλού Riccardo Negro νικητή του WSK Euro Series στην ΚΖ2 πριν από ένα μήνα περίπου. 

Αυτοί είναι τα δύο μεγάλα ονόματα του αγώνα και η λογική λέει ότι θα παλέψουν οι δυο τους για τον τίτλο, όμως ποιος μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις όταν στο grid υπάρχουν οδηγοί όπως ο Τσέχος Patrik Hajek (τρίτος στη γενική κατάταξη), ο Μονεγάσκος Charles LeClerc αλλά και ο Ιταλός Paolo de Conto.

Στα αυτόματα ΚF, το ακλόνητο φαβορί είναι ο Γάλλος Dorian Boccolacci, που μοιάζει έτοιμος να διπλασιάσει τους τίτλους του για φέτος μετά την νίκη του στο WSK Euro Series.

Σε αυτή τη σειρά αγώνων οι κύριοι διώκτες του Γάλλου είναι ο Πολωνός Karol Basz, ο Βρετανός Ben Barnicoat και ο Καναδός Lance Stroll, αλλά και ο Κροάτης Martin Kodric, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ ανταγωνιστικό grid. 

Στην κατηγορία KF Junior, συναντάμε και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς εδώ συμμετέχει ο φέρελπις Έλληνας οδηγός Σωτηρόπουλος Φώτης.

Ο Σωτηρόπουλος θα αγωνιστεί εναντίον των πολλών ανερχόμενων αστεριών της κατηγορίας: του Ιταλού Alessio Lorandi (νικητή στο Precenicco τον προηγούμενο μήνα), του Βρετανού Lando Norris, του Ρώσου Nikita Sitnikov και του Καναδού Parker Thompson. 

Τέλος στην κατηγορία των μικρών Mini 60, έχουμε την δεύτερη ελληνική συμμετοχή, αυτή του ‘’Κωνσταντίνου’’, ο οποίος θα τα βάλει για μια ακόμα φορά με τους κορυφαίους οδηγούς της ηλικίας του και έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα μας κάνει περήφανους. 

Αντίπαλοι του ‘’Κωνσταντίνου’’ είναι ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία και Πρωταθλητής του Euro Series ο Eliseo Martinez, o Ινδός Kush Maini που κυνηγάει στα ίσα τον τίτλο, ενώ υπάρχουν και άλλοι ταλαντούχοι οδηγοί όπως ο Σουηδός Rasmus Lindh, ο Ιταλός Leonardo Marseglia και ο Μαλαισιανός Abdul Gafar Muizz. 

Πολύ καλή επιτυχία, λοιπόν, στους δύο νεαρούς Έλληνες οδηγούς, που τιμούν με την παρουσία τους τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό!

Related

WSK Master Series 1368215187550892283

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item