Το ROTAX MAX EURO CHALLENGE επιστρέφει στο σπίτι του

Χρειάστηκε να περάσουν 7 χρόνια από το 2006, για να επιστρέψει το ROTAX MAX EURO CHALLENGE στο σπίτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Μεγάλη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα του Brandon κοντά στο Grantham, όπου από 18 έως 21 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί ο τρίτος φετινός γύρος της διοργάνωσης. 



Του Γιάννη Γκρίλλα,


Η πίστα διεθνών προδιαγραφών του Brandon είναι μια από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη, αφού από το 1994 που κατασκευάστηκε εξελίσσεται διαρκώς. 

Το 2011 ιδιαίτερα όταν και δέχθηκε μια ολοκληρωτική ανακατασκευή, μεγάλωσε αρκετά φτάνοντας τα 1,350 μέτρα μήκος, ενώ πλέον ενσωματώνει στη διαδρομή και μία γέφυρα ανισόπεδης διάβασης η οποία την κάνει μοναδική στον κόσμο για τα δεδομένα του Καρτ. 

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι φίλοι του ευρωπαϊκού κομματιού του ROTAX CHALLENGE περιμένουν με τόση ανυπομονησία τον αγώνα αυτό. 

Οι κατηγορίες MAX Junior, MAX Senior και DD2 αναμένονται να είναι γεμάτες από συμμετοχές στο μέσον πια της σεζόν και να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα και συγκινήσεις. 

Δεν είναι όμως μόνο οι εκπληκτικές εγκαταστάσεις της πίστας που προσελκύουν τους οδηγούς για αυτόν τον αγώνα, αλλά και η φοβερή οργάνωση του event, για την οποία η διοργανώτρια RGMMC Establishment, έχει φροντίσει να μετατρέψει σε μια μεγάλη γιορτή για όλους με πάρτι, δωρεάν φαγητό και ζωντανή μουσική κάθε βράδυ. 

Προτεραιότητα πάντως έχει η αγωνιστική δράση. Στο κομμάτι αυτό, πολλοί τοπικοί ήρωες θα προσπαθήσουν να κλέψουν τη δόξα από τους διεθνείς διεκδικητές του τίτλου της διοργάνωσης. 

Στην κατηγορία MAX Junior, τον πρώτο λόγο έχουν οι Βρετανοί οδηγοί Connor Hall, που εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα παρότι δεν έχει καταφέρει να νικήσει ακόμα στη σεζόν, και Guan Yu Zhou, που είναι δεύτερος. Πίσω τους ακολουθεί ο Ολλανδός Lars Lamborelle, ο οποίος θέλει απ’ τη μεριά του να αποδείξει ότι η νίκη του στον προηγούμενο αγώνα στην Ιταλία δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα. 

Στην κατηγορία Max Senior, ένας ακόμα Βρετανός οδηγός, ο Harry Webb, που κατέχει τον τίτλο του Junior World και European Champion, μετά την πρόσφατη πρώτη του νίκη σε αυτή την κατηγορία στην Ιταλία, έχει το προβάδισμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και θέλει οπωσδήποτε την νίκη μέσα στην έδρα του για να διατηρηθεί εκεί. 

Ωστόσο, ο δεύτερος στη βαθμολογία Charlie Eastwood (μόλις 4 βαθμούς πίσω απ’ την κορυφή) δεν πρόκειται να επιτρέψει στον Webb να έχει εύκολο έργο. 

Τέλος, στην κατηγορία των DD2, τον πρώτο λόγο έχουν οι δύο νικητές των προηγούμενων αγώνων, ο Φιλανδός Miika Laiho και ο Xen De Ruwe από το Βέλγιο ο οποίος προηγείται κιόλας στην κατάταξη και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη θέση του. 

Αντίθετα, οι ελπίδες των Άγγλων για κάτι καλό σε αυτή την κατηγορία έχουν στραφεί στον Sean Badington, ο οποίος είναι αρκετά εξοικειωμένος με την πίστα, αλλά ακόμα δεν έχει πετύχει κάποια νίκη στα DD2. 

Όλοι, λοιπόν, αναμένουν έναν πολύ ενδιαφέρον αγώνα με υψηλό ανταγωνισμό, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Θα υπάρξει μάλιστα και απευθείας ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 19 Ιουλίου και θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο, από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.rotaxmaxeurochallenge.com.

Related

Rotax Euro Challenge 8714666858639490743

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item