Για το απόλυτο ο Vinuales στο European Superkart Championship

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (2-4 Αυγούστου), διεξάγεται στην πίστα του Assen της Ολλανδίας, ο δεύτερος γύρος του CIK-FIA European Superkart Championship 2013 με τους αγώνες 3 και 4. 



Του Γιάννη Γκρίλλα,


Για μια ακόμα φορά οι εξέδρες στην διεθνή πίστα του Assen, αναμένεται να γεμίσουν από 50.000 και πλέον θεατές την Κυριακή το μεσημέρι, αφού για τους Ολλανδούς η Κυριακή είναι παραδοσιακά η μέρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι το ποδόσφαιρο! 

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και Πρωταθλητής του 2011 Emmanuel Vinuales, πάει στο Assen με δύο σημαντικά όπλα στη φαρέτρα του. 

Πρώτον, έχει το βαθμολογικό απόλυτο, μιας και κέρδισε και τους δύο προηγούμενους αγώνες στο Snetterton της Αγγλίας. 
Δεύτερον, πάει σε μια πίστα που γνωρίζει πολύ καλά και όπως δηλώνει ο ίδιος είναι από τις αγαπημένες του άρα έχει θεωρητικά πλεονέκτημα. 

Άλλωστε εκεί κέρδισε και τον τίτλο του το 2011. 

Φυσικά ο Βρετανός, τρεις φορές Πρωταθλητής, Gavin Bennett και φετινός μεγάλος αντίπαλος του Vinuales για τον τίτλο, γνωρίζει επίσης πολύ καλά την πίστα και θα θέλει σίγουρα να πάρει το αίμα του πίσω για τον τρόπο που έχασε τους δύο προηγούμενους αγώνες. Ο ίδιος δήλωσε: 

‘’Πηγαίνω με αρκετή αυτοπεποίθηση σε αυτόν τον αγώνα. Ξέρω ότι το καρτ μου είναι πολύ καλό και είδα στον προηγούμενο αγώνα ότι είμαι εξίσου γρήγορος με τον Emmanuel.’’ 

Η αυτοπεποίθηση του δεύτερου στη βαθμολογία με 40 βαθμούς Βρετανού, είναι εν μέρει δικαιολογημένη, καθώς στους δύο προηγούμενους αγώνες ήταν πιο γρήγορος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και έχασε από λάθος του το Race 1, ενώ στο Race 2 ήταν μπροστά μέχρι τον τελευταίο γύρο, όταν κατάλαβε ότι ξεμένει από καύσιμα και έκοψε για να τερματίσει χάνοντας την νίκη. 

Ο τρίτος του Πρωταθλήματος, ο Δανός Henrik Lilja, πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος στον δεύτερο αυτό γύρο και φαίνεται ότι στην πίστα του Assen θα το κάνει σύμφωνα με τις δηλώσεις του: 

‘’Είναι μια πολύ καλύτερη πίστα για μένα απ’ ότι το Snetterton. Την αγαπώ, μου αρέσουν οι πίστες με υψηλές τελικές ταχύτητες. Ταιριάζουν και καλύτερα στο σασί μου, σε σχέση με της πίστες που έχουν πολλές αναπηδήσεις, ενώ εκεί χάνω και την αυτοσυγκέντρωσή μου.’’ 

Ένας ακόμα οδηγούς που αναμένεται να πάει καλά, μιας και αγωνίζεται εντός έδρας, είναι ο Ολλανδός Marcel Maasmann. 

Ο δεύτερος του περσινού Πρωταθλήματος είχε μια 4η και μια 7η θέση στον προηγούμενο γύρο, αλλά τώρα θα έχει την συμπαράσταση και των συμπατριωτών του που θα βρεθούν στις εξέδρες για χάρη του, ενώ επίσης πέρσι είχε κερδίσει και τα δύο σκέλη που είχαν διεξαχθεί σ’ αυτήν την πίστα. 

Τέλος, ο περσινός πρωταθλητής Άγγλος Lee Harpham, έδειξε στον προηγούμενο γύρο ότι ακόμα δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά του και να είναι ανταγωνιστικός. 

Όμως κατάφερε αφού κατάφερε να φύγει απ’ τον αγώνα της πατρίδας του με μια 3η και μια 5η θέση, σίγουρα ατενίζει πιο αισιόδοξα το μέλλον. 

Επίσης είναι γεγονός ότι Βρετανός πιλότος ήταν εκείνο το Σαββατοκύριακο πού κουρασμένος, αφού λάμβανε ταυτόχρονα μέρος και στον αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα των 125 κ.εκ., γιατί δεν είχε την δυνατότητα νωρίτερα να λάβει μέρος στους αγώνες για το Division 1 των Superkarts ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα. 

Στο Assen όμως δεν θα υπάρχουν τέτοιου είδους περισπασμοί, οπότε ο ίδιος έδωσε το στίγμα του για τον αγώνα λέγοντας: 

‘’ Ήταν σαφές ότι έπρεπε να δουλέψουμε περισσότερο πάνω στο καρτ μετά το Snetterton, για να διορθώσουμε το πρόβλημα που είχαμε με την τελική μας ταχύτητα και να διεκδικήσουμε με περισσότερες πιθανότητες τον τίτλο. Πιστεύουμε ότι λύσαμε τώρα το πρόβλημα αυτό και ο στόχος παραμένει η κατάκτηση του φετινού τίτλου.’’ 

Το Circuit του Assen, έχει δεξιόστροφη φορά και μήκος 4,555 μέτρων που πρακτικά σημαίνει ότι στους δύο αγώνες 11 γύρων οι οδηγοί θα κάνουν 100 αγωνιστικά χιλιόμετρα στο σύνολο. 

Σίγουρα πολύ εξουθενωτικός αγώνας για όλους! 

Τα κατατακτήρια δοκιμαστικά είναι προγραμματισμένα για την Παρασκευή 2 Αυγούστου, το Race 1 για το πρωί του Σαββάτου 3 Αυγούστου και το Race 2 για την Κυριακή 4, επίσης το πρωί.

Related

superkarts 8795855305432601172

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item