Η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Οδηγών της FIA στο Παρίσι

Πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα η συνεδρίαση της Επιτροπής Οδηγών της FIA στη γαλλική πρωτεύουσα και το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων οι Emerson Fittipaldi, Sebastian Loeb, Nigel Mansell, Maria de Villota, Yvan Muller, ενώ τον χώρο του καρτ εκπροσώπησε ο Danilo Rossi. 
Συνολικά 13 οδηγοί από όλο τον κόσμο, συμμετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, εκπροσωπώντας το σύνολο των κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στη συζήτηση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία για θέματα που αφορούν το χώρο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο σημαντική είναι η ανάδειξη των απόψεων των οδηγών που αποτελούν την ψυχή του μηχανοκίνητου!


Tου Γιάννη Γκρίλλα, 

Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, βρέθηκε το θέμα των κριτικών επιτροπών των αγώνων, με όλους τους παρευρισκόμενους να συμφωνούν ότι είναι απαραίτητη η εξασφάλιση προτύπων τα οποία θα ισχύουν σε κάθε βαθμίδα του μηχανοκίνητου. 

Ο οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων Karun Chandhok, επεσήμανε τα πρόσφατα συμβάντα στον αγώνα Auto GP στο Μαρακές και τα πρότυπα στάνταρτ του GP2, ως παραδείγματα, για την ανάγκη μεγαλύτερης συνοχής του stewarding σε όλες τις μορφές αγώνων. 

Παράπονα επίσης εξέφρασε από την μεριά του και ο Emmanuelle Pirro, λέγοντας χαρακτηριστικά: 
‘’Τα οδηγικά και αγωνιστικά πρότυπα δεν είναι ομοιογενή στις διάφορες κατηγορίες. Οι αγώνες της F1 ελέγχονται και ρυθμίζονται εξονυχιστικά, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες κατηγορίες ακόμα και σε άλλες κατηγορίες μονοθέσιων. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν τυποποιημένοι κανόνες και οδηγικά πρότυπα.’’ 

Μετά από πολλές συζητήσεις, η Επιτροπή κατέληξε στο να διορίζεται ένας οδηγός ως σύμβουλος των κριτών και του αλυτάρχη, σε όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων της FIA, βοηθώντας έτσι στη διασφάλιση λήψης σωστών αποφάσεων κατά τη διάρκεια των αγώνων. 

Ο Karun Chandhok δήλωσε επίσης: 
‘’Νομίζω ότι πλέον πρέπει να είναι αυτονόητο ότι οι οδηγοί πρέπει να έχουν λόγο κατά τη διαμόρφωση των κανονισμών στις κατηγορίες που οι ίδιοι αγωνίζονται’’. 

Προχωρώντας η συνεδρίαση, τέθηκε ως βασική προτεραιότητα η δημοσιοποίηση της ύπαρξης της Επιτροπής σε όλα τα Πρωταθλήματα, Κύπελλα και Series που εποπτεύονται από την FIA, έτσι ώστε όλοι οι οδηγοί να μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο όργανό τους, καταγράφοντας και εντοπίζοντας έτσι κοινά προβλήματα του χώρου, οδηγώντας τα πιο κοντά στη λύση. 
Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί πιο αποτελεσματικά μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, εύκολα προσβάσιμης από όλους. 

Ο ρόλος της Επιτροπής άλλωστε είναι να αποτελεί τη ‘’φωνή’’ του αγωνιζόμενου σύμφωνα με των Pirro, ο οποίος πρόσθεσε: 
‘’ Πρέπει να καταγράφουμε τις εντυπώσεις, τις προτάσεις, τα παράπονα και τις ανάγκες των οδηγών, να τα φιλτράρουμε και να φέρνουμε στο φως κατάλληλες λύσεις. Οι προτάσεις της Επιτροπής θα παρουσιαστούν συγκεντρωμένες ενώπιων του Συμβουλίου Παγκόσμιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στη συνάντηση που θα γίνει τον Δεκέμβριο, ώστε να εγκριθούν εκεί οι πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και να γίνουν πράξεις. 

Τέλος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οδηγών Emerson Fittipaldi, δήλωσε: ‘’Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της FIA Jean Todt, για το γεγονός ότι πίεσε τόσο σκληρά για τη δημιουργία αυτής της Επιτροπής μετά την αναγνώριση της FIA από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. 
Βιώνουμε ιστορικές στιγμές, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που δημιουργείται ένα παγκόσμιο συλλογικό όργανο για τους οδηγούς αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους εντός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!’’ 

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής των οδηγών έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Related

news 6637461652758978833

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item