Πρώτος ο Ευτύχιος Έλληνας στο GP3!

Νέα τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό!
Ο Κύπριος οδηγός Ευτύχιος Έλληνας κέρδισε το πρώτο σκέλος στο σημερινό πρώτο αγώνα του GP3 που διεξάγεται στην πίστα της Καταλονίας, ταυτόχρονα με το GP της Formula1.






Του Γιάννη Γκρίλλα

Σε συνέχεια της εκπληκτικής του εμφάνισης στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά που έγιναν το πρωί του Σαββάτου, όπου ο πιλότος της Marussia Manor είχε εξαιρετική απόδοση και κατάφερε να πετύχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, μόλις 40 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Kevin Korjus της Koiranen GP, ο ’’Tio’’ όπως τον αποκαλούν είδε την καρό σημαία πρώτος και στο Race 1! 



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο Ελληνοκύπριος οδηγός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσε ο Korjus, ο οποίος έχοντας κάνει παράβαση στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, αγνοώντας κίτρινες σημαίες, δέχτηκε ποινή 10 θέσεων και έτσι έχασε την Pole position.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί.
Ξεκινώντας πολύ δυναμικά στο Race 1, κατάφερε να κρατηθεί στην κεφαλή της κούρσας, μπροστά από τους διώκτες του Patric Niederhauser της Jenzer Motorsport και τον Conor Daly της ART GP, οι οποίοι των καταδίωξαν μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Το πρωί της Κυριακής λοιπόν ο Ευτύχιος καλείται να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να προσπαθήσει ώστε να ακουστεί ξανά στο εξωτερικό ο εθνικός ύμνος, κάνοντας μας για μια ακόμα φορά υπερήφανους για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο οποίος δείχνει συνεχώς τον τελευταίο καιρό ότι έχει πολύ και λαμπρό μέλλον μπροστά του!

Ο υπεύθυνος της Formula Gloria στην Ελλάδα Κος Παπαμιχάλης Γιώργος, δήλωσε αμέσως μετά την πρώτη μεγάλη νίκη του Ευτύχιου Έλληνα.
"Ειλικρινά πρώτη φορά χαίρομαι τόσο, γιατί βλέπω έναν δικό μας άνθρωπο να οδηγάει με τόση άνεση, πείσμα και σιγουριά σε αυτό το επίπεδο και μου δίνει την αίσθηση ότι θα τον δούμε σύντομα στην F1!"





Related

news 4677473870654092808

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item