Προ των πυλών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Superkart της CIK-FIA

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Superkart 2013, η κορυφαία διεθνής σειρά αγώνων της κατηγορίας, ανοίγει τις πύλες του αυτό το Σαββατοκύριακο 12-14 Ιουλίου. 



Του Γιάννη Γκρίλλα,


Η διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που προσελκύει κάθε χρόνο τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, ξεκινάει φέτος από την πίστα του Snetterton 300 της ανατολικής Αγγλίας, με τους δύο πρώτους γύρους των τεσσάρων συναντήσεων, σε σύνολο μιας σειράς 8 αγώνων. 

Το Superkart είναι γνωστό και ως το ‘’καρτ με μια διαφορά’’ και είναι σίγουρα, αφού στις μεγάλες πίστες των αγώνων τις κατηγορίας, οι δικύλινδροι κινητήρες των 250 κ.εκ., επιτρέπουν ταχύτητες που πολλές φορές ξεπερνούν τα 200 χλμ/ώρα. 

Ο Πρωταθλητής του 2012, Βρετανός Lee Harpham από το Humberside, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι στους διεκδικητές του, αλλά θα φτάσει εκεί έχοντας κάνει μια περίεργη μέχρι τώρα διαδρομή για την σαιζόν. 

Ο 30χρονος Harpham, επέλεξε να κατέβει σε μόλις έναν αγώνα του Superkart Division 1 για φέτος, αντί έστω να πάρει μέρος στο Βρετανικό Πρωτάθλημα απλών εξατάχυτων καρτ της κατηγορίας ΚΖ.

Αυτό συνέβη τον περασμένο μήνα στην πίστα του Silverstone, όπου γνώρισε όμως την ήττα από τον 3 φορές Πρωταθλητή Gavin Bennet, έναν από τους κορυφαίους διεκδικητές που θέλει πίσω τον τίτλο που θεωρεί δικό του. 

Σε δηλώσεις του ο Harpham ανέφερε χαρακτηριστικά: 
’’Δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που πρέπει, αλλά χρησιμοποιήσαμε τον αγώνα του Silverstone μονάχα ως δοκιμή και ευτυχώς πήγε καλά. Υπάρχει όμως ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι δουλειάς που πρέπει να γίνει, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε επιτυχώς τον τίτλο.’’

Ισχυρά φαβορί για τον φετινό τίτλο παρουσιάζονται επίσης και οι, Marcel Maasmann (ο Γερμανός περσινός φιναλίστ για τον τίτλο), Henrik Vejen και Henrik Lilja από την Δανία, Emmanuel Vinuales (ο Γάλλος Πρωταθλητής του 2011) καθώς και οι νεότεροι Βρετανοί Dave Harvey, Chris Needham και Liam Morley. 

Οι ελεύθερες δοκιμές ξεκινούν από την Παρασκευή, ενώ τα δύο χρονομετρημένα σκέλη κατατακτήριων δοκιμαστικών θα γίνουν το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου. Ο πρώτος γύρος, από τους δύο του αγώνα, θα διεξαχθεί αμέσως μετά το πέρας των χρονομετρημένων δοκιμαστικών του Σαββάτου, ενώ ο δεύτερος την Κυριακή το πρωί. 

Η συνέχεια αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας σειράς αγώνων, μεταφέρεται έπειτα στο Assen της Ολλανδίας (2-4 Αυγούστου), ενώ οι τελευταίες δύο συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επί γαλλικού εδάφους, στο Magny Cours (5-7 Σεπτεμβρίου) και στο Le Mans (25-27 Οκτωβρίου).

Related

superkarts 3968273227585996312

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item