Το χρονικό του Ελληνικού Θριάμβου στο WSK Euro Series

Το πέρασμα στην κορυφή...
Στο Sarno της Ιταλίας γράφτηκε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες του Ελληνικού καρτ σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου, και σε μια κατηγορία που αποτελεί το απόλυτο φυτώριο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 
Ο Έλληνας πρωταθλητής "Κωνσταντίνος" κατακτώντας την 1η θέση στον τελικό της κατηγορίας ΜΙΝΙ κατέρριψε τον μύθο του WSK πετυχαίνοντας να είναι ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στην 1η θέση. Ας δούμε το σύντομο χρονικό αυτής της επιτυχίας:




Του Χρήστου Ασημακόπουλου

Το να ακούς τον Ελληνικό εθνικό ύμνο μέσα στην χώρα που χτυπά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως είναι από μόνο του ένα τεράστιο επίτευγμα.

Η προσπάθεια του "Κωνσταντίνου" έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από την Ελλάδα και καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή του πέρυσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου κέρδισε όχι μόνο τον τίτλο και τους αγώνες αλλά και την εμπειρία της σωστής τακτικής και του ήθους εντός και εκτός πίστας.

Η προσπάθεια συνεχίστηκε με την συμμετοχή του από την αρχή της χρονιάς στους αγώνες του WSK στην Ιταλία. 
Πολλά ταξίδια όχι μόνο για τους αγώνες άλλα και αρκετά ενδιάμεσα για προπονήσεις κάτι που σε συνδυασμό με το σχολείο όπου οι επιδόσεις του παραμένουν άριστες, συνθέτουν ένα αρκετά επίπονο πρόγραμμα. 
Η πρώτη επιτυχία δεν άργησε να έρθει με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο WSK Master Series στην La Conca κάτι που δεν έκανε τα μυαλά του να πάρουν αέρα καθώς συνέχισε με τον ίδιο ζήλο να δουλεύει  για την κατάκτηση της κορυφής. 
Στους επόμενους δύο αγώνες κατάφερνε πάντα να βρίσκετε κοντά στην κορυφή αλλά λίγο η ατυχία λίγο το άγνωστο παιχνίδι της τακτικής δεν τον άφησαν να ξαναβρεθεί στο βάθρο μέχρι που έφτασε η ώρα του Sarno και το WSK Euro Series.

To Sarno είναι από τις πιο τεχνικές και δύσκολες πίστες καθώς το παραμικρό λάθος κοστίζει αρκετά σε χρόνο για κάθε οδηγό και αποτελεί πρόκληση επίδειξης οδηγικού ταλέντου για κάθε πιλότο που τρέχει σε αυτήν την πίστα.

Τα χρονομετρημένα της Παρασκευής βρίσκουν τον "Κωνσταντίνο" στην 3η θέση κάτι που το έδινε ένα αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα για την μάχη των προκριματικών αλλά έδινε ταυτόχρονα και το στίγμα ότι έχει την ταχύτητα να διεκδικήσει την υπέρβαση.

Οι τρεις προκριματικοί γύροι ξεκίνησαν και τελείωσαν όπως ακριβώς έπρεπε, προκειμένου να παραμείνει στην πρώτη τριάδα. Οι δύο τρίτες και η μια τέταρτη θέση τον οδήγησαν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης και στην δεύτερη σειρά εκκίνησης του ημιτελικού. Παρόλο που είχε την ταχύτητα για το κάτι παραπάνω δεν ρίσκαρε καθώς δε είχε και ιδιαίτερη σημασία.

Ο ημιτελικός βρήκε στην πρώτη θέση τον ομόσταβλo του Ισπανό Martinez Eliseo, που εξασφάλισε έτσι και μαθηματικά την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, δεύτερο τον Maini Kush και τρίτο τον "Κωνσταντίνο¨ που ενώ και πάλι ήταν ταχύτερος δεν ρίσκαρε να περάσει!

Φτάνοντας στον τελικό είχε έρθει η ώρα για την μεγάλη νίκη και μάλιστα με έναν τρόπο που συνηθίζουμε να βλέπουμε μόνο σε ταινίες.
Το ξεκίνημα του αγώνα βρίσκει όλους τους πιλότους να στριμώχνονται στις πρώτες στροφές καθώς όλοι πίεζαν για μια καλύτερη θέση. Γρήγορα όμως οι 3 πρώτοι Martinez, Maini και "Κωνσταντίνος" δημιούργησαν ένα δικό τους τρενάκι που είχε μια απόσταση από τους υπόλοιπους οδηγούς.
Η συνέχει βρίσκει τον Martinez και τον Maini να εναλλάσσουν 2-3 φορές την πρωτοπορία με περάσματα στο όριο και τον "Κωνσταντίνο" να τους ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. 
Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο και με την αγωνία να ανεβαίνει στο κατακόρυφο καθώς και οι τρεις έδειχναν αποφασισμένοι για την νίκη, ο "Κωνσταντίνος" βρίσκει την στιγμή που περίμενε σε όλο τον αγώνα και περνάει σχεδόν ανάμεσα τους χωρίς να τους αφήνει κανένα περιθώριο να αντιδράσουν μέχρι το το πέσιμο της καρό σημαίας. 
Η σημαία του τερματισμού βρίσκει τον Έλληνα πρωταθλητή να περνάει με σηκωμένη την γροθιά, δεχόμενος τα συγχαρητήρια στο τέλος από όλους.

Την απονομή την έκανε ο πρόεδρος της CIK-FIA μέσα σε δάκρυα χαράς αρκετών Ελλήνων που ήταν στην πίστα και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για πρώτη φορά τον Εθνικό μας ύμνο σε WSK.

Η συνολική εμφάνιση σε αυτόν τον αγώνα του "Κωνσταντίνου" τον έφερε στην 3η θέση της τελικής γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος του WSK Euro Series με έναν μόλις αγώνα να μετράει για τον "Κωνσταντίνο" στο πρωτάθλημα. Οι κατατάξεις του, στους προηγούμενους αγώνες δεν είχαν μετρήσει καθώς έτρεχε με ελληνική Licence που δεν έγινε αποδεκτή από τους διοργανωτές και δεν πήρε βαθμούς.

Το αποτέλεσμα αυτό τον φέρνει τον Δεκέμβριο στους επίσημους καλεσμένους των διακριθέντων οδηγών από όλο τον κόσμο στο ετήσιο Gala που διοργανώνει η WSK, τιμώντας τους κορυφαίους οδηγούς από όλο τον κόσμο.






   

  

Related

WSK Euro Series 700091517980485892

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item