Στην τελική ευθεία το WSK Euro Series

Την περασμένη Κυριακή στο Σάρνο της Νάπολι, είχαμε την πρώτη στέψη νικητή σε κατηγορία του WSK για την σεζόν 2013.    Ο Ισπανός Eliseo Martinez, κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην κατηγορία Mini 60, παρά την ήττα του από τον δικό μας ‘’Κωνσταντίνο’’, 





Του Γιάννη Γκρίλλα

εκμεταλλευόμενος παράλληλα και το γεγονός ότι ο έλληνας οδηγός δεν βαθμολογήθηκε στους δύο πρώτους αγώνες της σειράς λόγω μη αναγνώρισης της ελληνικής αγωνιστικής του άδειας από την διοργανώτρια αρχή. 

Το WSK αφήνει το Σάρνο πίσω του, για τον επόμενο και τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και όλες τις θέσεις ανοιχτές στις υπόλοιπες κατηγορίες. 
Πλέον το παιχνίδι μεταφέρεται στο Βέλγιο, για το τελευταίο ραντεβού ομάδων και οδηγών, στο circuit του Horensbergdam της πόλης του Γκενκ, από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου. 

Στην κατηγορία των εξατάχυτων KZ1, ο Ολλανδός Max Verstappen της CRG εξακολουθεί να προηγείται στην γενική κατάταξη, παρά το άσχημο Σαββατοκύριακο που είχε στο Σάρνο. 
Για τον νεαρό Ολλανδό, η χρονιά ξεκίνησε φανταστικά με τις δύο νίκες σε La Conca και Zuera, όμως η εγκατάλειψη του στο τελικό σκέλος του αγώνα στο Σάρνο ήταν καταστροφική καθώς του στέρησε το δικαίωμα να πανηγυρίσει πρόωρα τον τίτλο.



Πίσω από τον Verstappen, στην δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η αποκάλυψη για φέτος που ακούει στο όνομα Ben Hanley. Ο Άγγλος οδηγός της ART GP κάνει φοβερή χρονιά και έχει καταφέρει να βρίσκεται μπροστά από μια τετράδα σπουδαίων οδηγών, όπως ο Ιταλός Paolo De Conto (Birel), οι Ολλανδοί Bas Lammers (Intrepid) και Jorrit Pex και ο Βέλγος Jonathan Thonon (CRG). 
Η μάχη προμηνύεται συναρπαστική λοιπόν, στην τελική ευθεία του WSK και οι οδηγοί δηλώνουν έτοιμοι για επικές μονομαχίες.

 Όσον αφορά την κατηγορία KZ2, το αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Ιταλός Marco Zanchetta της Maranello, παρ’ ότι προηγείται σταθερά στη γενική κατάταξη, καλείται να παλέψει σκληρά για να παραμείνει μπροστά από τους αντιπάλους του. 
Στο κυνήγι του Zanchetta βρίσκεται ένας άλλος Ιταλός, ο Riccardo Negro της DR, σε μια μάχη που κρατάει από την αρχή της χρονιάς και κάνει δύσκολη την πρόβλεψη για τον τελικό νικητή. 
Οι δύο τους μάλιστα έχουν δημιουργήσει και μια άτυπη παράδοση στην μεταξύ τους κόντρα φέτος, που θέλει τον Negro να τερματίζει δεύτερος όταν ο Zanchetta κερδίζει! 
Ωστόσο με την νίκη του ο Negro στον πρώτο τελικό του Σαββάτου στο Σάρνο, μπορεί με νίκη στο Γκενκ να αντιστρέψει την κατάσταση στην γενική κατάταξη και να βρεθεί πάνω από τον Zanchetta πανηγυρίζοντας αυτός τον τίτλο. 

Σφήνα σ’ αυτούς τους δύο, ευελπιστούν να μπουν ο Τσέχος Jan Midrla της Birel και ένας ακόμα Ιταλός ο Francesco Celenta της Energy, που την περασμένη φορά ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. 

Αναμένουμε λοιπόν, με τεράστιο ενδιαφέρον τον τελευταίο αγώνα του WSK Euro Series για φέτος!

Related

WSK Euro Series 8162274530841797305

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item