Μεγάλοι θρίαμβοι για Marciello και Ferrari - Formula 3

Ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο για την οικογένεια της Ferrari αυτό που μας πέρασε, καθώς μετά τον θρίαμβο του Fernando Alonso στο Grand Prix της Κίνας, η οικογένεια της ιταλικής ομάδας είδε ένα άλλο αστέρι της από την Ferrari Driver Academy να θριαμβεύει στο Silverstone.
 Ο λόγος για τον νεαρό Ιταλό Raffaelle Marciello, ο οποίος κινείται στα χνάρια του μεγάλου Ισπανού αστέρα της ομάδας έχοντας μια εκπληκτική πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της F3. 



Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, οι 28 οδηγοί στην πίστα του Silverstone είχαν να αντιμετωπίσουν κακές καιρικές συνθήκες. Την Κυριακή το πρωί η κατάσταση ήταν κάπως βελτιωμένη όμως η πίστα ήταν ακόμα αρκετά βρεγμένη. 
Αρκετοί οδηγοί πήραν το ρίσκο της μαλακής γόμας η οποία στην συνέχεια αποδείχτηκε η σωστή επιλογή. Με μόνο μία στεγνή αγωνιστική γραμμή, πολλά υγρά τμήματα και πολλούς ταλαντούχους επίδοξους διεκδικητές, ο αγώνας προμήνυε συναρπαστικές μάχες. 

Ο Felix Rosenqvist της Mucke Motorsport ξεκίνησε εντυπωσιακά εκμεταλλευόμενος την καθαρή γραμμή, όμως ο Marciello, μετά από την σύντομη παρουσία του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, βρήκε την ευκαιρία και πήρε το προβάδισμα. Αρχικά προσπέρασε τον teammate του, στην Prema Powerteam, Alex Lynn και στην συνέχεια ξεκίνησε μια συγκλονιστική μονομαχία με τον Rosenqvist για την πρωτιά. Η μάχη ρόδα με ρόδα μεταξύ τους κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία μέχρι τον τερματισμό, που βρήκε νικητή τον νεαρό Ιταλό. 

‘’ Σήμερα δεν είχα στο μυαλό μου το πρωτάθλημα, ήξερα όμως ότι το αυτοκίνητό μου ήταν ικανό για την νίκη και τελικά όλα πήγαν καλά. Προσπάθησα να βρω ένα άνοιγμα για αρκετούς γύρους για να περάσω μπροστά, πηγαίναμε όλο τον αγώνα τροχό με τροχό, αλλά στο τέλος εκμεταλλεύτηκα ένα μικρό λάθος από τον Felix όταν έχασε λίγο τον έλεγχο μετά από μια έξοδο στροφής’’, δήλωσε μετά το τέλος ο Marciello. 

Από την πλευρά του ο δεύτερος Rosenqvist, δήλωσε: ‘’ Ήμουν πιο γρήγορος όταν η πίστα ήταν ακόμα υγρή, ενώ όσο στέγνωνε το οδόστρωμα αυτό ευνοούσε τον Raffaele. Παρά το γεγονός όμως ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε σήμερα πιστεύω ότι γενικά είχαμε ένα καλό Σαββατοκύριακο. Αν και μείναμε λίγο πίσω στο κυνήγι του τίτλου, πιστεύω ότι στο υπόλοιπο της σαιζόν θα πάμε καλύτερα γιατί έχουμε πλεονέκτημα σε πίστες όπως το Hockenheim, το Nurburgring και το Zandvoort.’’ 

Στην γενική κατάταξη τώρα, μετά και τα αποτελέσματα στο Silverstone, ο Marciello έχει πλέον τρεις νίκες και αύξησε την διαφορά από τους διώκτες του καθώς απέχει πλέον 36.5 βαθμούς από την δεύτερη θέση, στην οποία ανέβηκε ο Rosenqvist μετά την δεύτερη θέση που κατέκτησε.
Στην 3η θέση βρίσκεται ο Harry Tinckell και ακολουθούν ο Alex Lynn και ο Lucas Auer στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Στο πρωτάθλημα των ομάδων η Prema Powerteam οδηγεί την κούρσα μπροστά από τις Kfzteile24 Mucke Motorsport και Carlin. 

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι σε τρεις εβδομάδες στην πίστα του Hockenheim, όπου ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και ο πρώτος γύρος για το πρωτάθλημα του DTM.

Επιμέλεια άρθρου: Γιάννης Γκρίλλας

Related

news 3071283474908144966

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item