24ωρος Μαραθώνιος αγώνας καρτ από την Birel

Για μια ακόμα χρονιά διοργανώνεται από την Birel ο ιστορικός 24ωρος μαραθώνιος αγώνας καρτ. 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου στην πίστα Lignano Sabbiadoro της Ιταλίας 






Του Γιάννη Γκρίλλα

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου στην πίστα Lignano Sabbiadoro της Ιταλίας και μάλιστα θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε ζωντανά, αφού το ιταλικό δίκτυο Sport Primocanale θα τη μεταδώσει τόσο από την τηλεόραση όσο και από το διαδίκτυο. 

Τις τελευταίες μέρες η διοίκηση της Birel αποκάλυψε τα σχέδια της για την διοργάνωση του 15ου αγώνα Karting 24, ενός από τους παλαιότερους και πιο πετυχημένους αγώνες στην ιστορία των αγώνων κατηγορίας Endurance. 

Το πλεονέκτημα του ‘’μαραθώνιου’’ αυτού αγώνα καρτ εξακολουθεί να είναι για μια ακόμα χρονιά, η επιτυχημένη μορφή οργάνωσης που εγγυάται στους συμμετέχοντες η Birel, σύμφωνα με την οποία όλη η τεχνική διαχείριση και υποστήριξη παρέχεται από την Birel Motorsport. 

Το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που παρέχεται με την εγγραφή στον αγώνα, αφορά όλους τους
συμμετέχοντες είτε πρόκειται για έμπειρους οδηγούς αγώνων καρτ, είτε για απλούς λάτρεις του μηχανοκίνητου που θέλουν απλά να πάρουν μέρος για την εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Lignano Sabbiadoro της πανέμορφης επαρχίας του Friuli, η οποία επιλέχθηκε λόγω της σύγχρονης και άκρως διασκεδαστικής σχεδίασης της, του εξαιρετικού συστήματος φωτισμού που διαθέτει καθώς και του πολύ μεγάλου και ευρύχωρου pit lane, το οποίο μπορεί άνετα να φιλοξενήσει πολλές ομάδες και πολλά team boxes. 

Είναι σίγουρο ότι οι ομάδες θα εκτιμήσουν τα boxes, τα οποία διαθέτουν χώρους αναψυχής και φιλοξενίας για τα μέλη τους, με απευθείας θέα της πίστας. 
Στο τεχνικό κομμάτι, οι ομάδες θα έχουν στη διάθεση τους το Birel N35 Kart με κινητήρα 390 κ. εκ. που αποδίδει 15 ίππους, ένα καρτ υψηλών επιδόσεων που είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τόσο των έμπειρων οδηγών, όσο και των αρχάριων. 

Τα καρτ θα μοιραστούν έπειτα από κλήρωση, ενώ η τεχνική διαχείριση που θα διατίθεται αποκλειστικά από την Birel Motorsport, προβλέπει κεντρική παροχή βοήθειας και ανεφοδιασμού. 
Οι κανονισμοί του αγώνα, βρίσκονται υπό έγκριση από την Ιταλική Ομοσπονδία και θα δημοσιευθούν αμέσως μόλις εγκριθούν, ενώ το άνοιγμα των εγγραφών έχει ξεκινήσει από τις 25 Μαρτίου. 
Οι βασικοί κανονισμοί θα παραμείνουν ίδιοι με τα προηγούμενα χρόνια, επιβεβαιώνοντας έτσι τον κανονισμό για τη σύγκριση του βάρους του κάθε οδηγού για το τελικό αποτέλεσμα. 

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουλίου με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και μετά με τα χρονομετρημένα, ενώ η έναρξη της αντίστροφης μέτρησης των 24 ωρών του αγώνα, χωρίς διαλείμματα, είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 το μεσημέρι. 

Η καρό σημαία θα πέσει την Κυριακή το μεσημέρι την ίδια ώρα. Τα πληρώματα των ομάδων μπορούν να αποτελούνται από τουλάχιστον 4 οδηγούς με ανώτατο όριο τους 10 και το κατώτατο όριο ηλικίας είναι τα 13 έτη. 
Απαιτούμενη είναι η κατοχή άδειας καρτ ή διπλώματος αυτοκινήτου, αναγνωρισμένων από την ACI/ CSAI (Ιταλική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου). 
Όσοι δεν διαθέτουν αγωνιστική άδεια καρτ, θα γίνονται δεκτοί μόνο αν είναι πάνω από 16 ετών και θα πρέπει να ζητήσουν από τη διοργανώτρια αρχή ένα day pass για την απευθείας είσοδο τους στην πίστα την μέρα του αγώνα.

 Όπως συνηθίζει, η διοργάνωση υπόσχεται υψηλή παροχή υπηρεσιών, που θα περιλαμβάνουν μεταφορές εντός πίστας, ένα team box με οθόνη για παρακολούθηση της εξέλιξης του αγώνα ζωντανά, σαλόνι και χώρους χαλάρωσης των οδηγών ενδιάμεσα των αλλαγών βάρδιας και όλα αυτά σε συνεργασία με τους χορηγούς της εκδήλωσης όπως η Red Bull. 

Συνολικά το προσωπικό της πίστας θα φτάσει τα 60 άτομα, τα οποία θα εργάζονται μέρα και νύχτα για να παρέχουν στις ομάδες όσο το δυνατών καλύτερες υπηρεσίες και ασφάλεια στην πίστα.

 Όσον αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας, η επιβεβαιωμένη συνεργασία με το κανάλι Sport Primocanale, προβλέπει ζωντανή μετάδοση του γεγονότος μέσω του SKY 515, παρέχοντας 4 μπλοκ ζωντανά και ένα ολόκληρο στούντιο στην πίστα για ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές. 

Ταυτόχρονη θα είναι και η προβολή στο διαδίκτυο, σε live streaming από την ιστοσελίδα της Birel. 
Η τηλεοπτική κάλυψη κάνει την εκδήλωση πολύ ελκυστική για τους χορηγούς των ομάδων, καθώς υπάρχει σημαντική απήχηση στο κοινό και τα μέσα ενημέρωσης. 
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες απευθείας από την Birel στο τηλέφωνο της γραμματείας 039483440 ή μέσω e-mail στο marketing@birel.it


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item