Superkart Επιστροφή στο Hockenheim

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η έναρξη της σεζόν των Superkart θα λάβει χώρα στο Hockenheim της Γερμανίας στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που συγκεντρώνει ένα μεγάλο και δυνατό ευρωπαϊκό grid. 
Αυτή η πρώτη συνάντηση για την κατηγορία των Superkart είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης συνεργασίας μεταξύ της γερμανικής σειράς αγώνων ESS και του γαλλικού πρωταθλήματος Open και είναι ανοιχτή για όλους τους οδηγούς ανεξαρτήτως εθνικότητας. 


Η δυνατή αυτή συμμαχία θεσμών προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και unregistered αγωνιζόμενων από την Ολλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες, των οποίων οι σειρές αγώνων δεν θα λάβουν χώρα τη φετινή χρονιά. 

Οι περισσότερες από 50 συμμετοχές μέχρι στιγμής υπόσχονται συναρπαστικές μάχες, γιατί εκτός του απερχόμενου πρωταθλητή Ευρώπης Lee Harpham, παρόντες θα είναι και όλοι οι φετινοί διεκδικητές του τίτλου. 

Πριν την έναρξη της σαιζόν δεν έγιναν σπουδαίες μεταγραφές για τις ομάδες της κατηγορίας άλλα ούτε και σημαντικές αλλαγές εξοπλισμών, καθώς οι κορυφαίοι οδηγοί επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στα προγράμματά τους για την νέα περίοδο. 

 Παρά το γεγονός αυτό όμως, η χρονιά αυτή θεωρείται από πολλούς σαν μια μεταβατική χρονιά εξέλιξης και ανανέωσης για την κατηγορία καθώς λόγω της αποχώρησης από την ενεργό δράση του Damian Payart (των 10 τίτλων από το 2001 μέχρι το 2011) και της διαφαινόμενης αποχώρησης της ομάδας RedSpeed (λόγω της αυστηροποίησης των κανονισμών), δίνεται η ευκαιρία για ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των υπόλοιπων μπαρουτοκαπνισμένων πιλότων, αλλά και νέων φρέσκων προσώπων που θέλουν να αναδειχθούν.

 Όλο αυτό το πλαίσιο δείχνει προς το παρόν να ξεπερνά τις μέχρι τώρα προσδοκίες των διοργανωτών για το ενδιαφέρον του θεσμού παρακάμπτοντας ακόμα και την γενικότερη οικονομική κρίση στην Γηραιά Αλβιόνα. 



Επιμέλεια: Γιάννης Γκρίλλας

Related

superkarts 4307741466430399975

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item