Θα γίνουν 2 πίστες στην Ελλάδα!

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστούν δυο πίστες, μια για τη φιλοξενία του αγώνα και μια για τις δοκιμές των ομάδων. 
Αναλυτικά, ο κ. Μηταράκης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 98.9 και είπε μεταξύ άλλων:








 Για το πώς του φαίνεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνα Formula1 στην Ελλάδα: 

«Καταρχήν δεν μπορώ να αποφύγω το αγωνιστικό μέρος και να πω ότι θα ήταν εντυπωσιακό να έχουμε Formula1 στην Ελλάδα. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά πρέπει να σκεφτούμε και αυτή τη διάσταση. Παρακολουθώ όχι πολύ συχνά γιατί δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και μου αρέσει όταν μπορώ να δω». 

Για την προσπάθεια για δημιουργία πίστας στη Δραπετσώνας:

 «Υπάρχει μια προσπάθεια που γίνεται στη Δραπετσώνα για να πάρουμε την άδεια από τη Formula1 να ενταχθεί ένα μελλοντικό Ράλι στην Ελλάδα στο παγκόσμιο πρόγραμμα. Αντιλαμβάνεστε, βέβαια, όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν πίσω από μια τέτοια προσπάθεια. Για να μπει μια νέα πόλη θα πρέπει να βγει και μια άλλη γιατί δεν πρέπει να υπερφορτωθεί και το πρόγραμμα το ετήσιο των Γκραν Πρι». 

Για το fast track: 

«Να πούμε ότι στην προσπάθεια που γίνεται για τη Δραπετσώνα δεν είναι ώριμη, δηλαδή δεν έχει αγοραστεί ακόμα η γη και δεν έχει χρηματοδοτηθεί αυτή η προσπάθεια. Εμείς ως Υπουργείο Ανάπτυξης είπαμε ότι θα σταθούμε δίπλα τους, αλλά από εκεί και πέρα θα είναι ιδιωτική πρωτοβουλία των επενδυτών να αγοράσουν τη γη και να ετοιμάσουν το φορέα υλοποίησης, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουν ως Δημόσιο, εφόσον αυτοί οι όροι θα επιτευχθούν, είναι να μην κολλήσει αυτό το έργο στην περίφημη υλική γραφειοκρατεία. Έχουμε δεσμευτεί, λοιπόν, ότι όταν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εμείς θα εντάξουμε αυτό το έργο στο fast track». 

 Για το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ακόμα πίστας στην Πάτρα: 

«Υπάρχει μια δεύτερη προσπάθεια στην Πάτρα για το αυτοκινητοδρόμιο, το οποίο δε στηρίζεται στη Formula1, στηρίζεται σε ένα γενικότερο πρόγραμμα μηχανοκίνητου αθλητισμού με Moto GP, με Ράλι, με καρτ. Θα είναι μια πίστα μόνιμη, με μικρότερη πίστα για καρτ επίσης μόνιμη, η οποία μπορεί να αποτελέσει πόλο για τις δοκιμές της Formula1. Οι ομάδες θέλουν να νοικιάσουν για κάποιο διάστημα χώρους, οι οποίοι πληρούν τις παγκόσμιες προδιαγραφές για να κάνουν τις δοκιμές τους». 

Για το ότι το ένα πρότζεκτ θα πρέπει να στηρίζει το άλλο: 

«Εμείς θα στηρίξουμε και τα δυο έργα, δεν κάνουμε επιλογές και αντιθέτως και αυτό που λέμε για τη συνέργεια των δυο είναι αρκετά σημαντικό. Επίσης, θα χρησιμοποιήσουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε ως Δημόσιο όπου πληρούνται οι προϋποθέσεις για να στηρίξουμε αυτές τις πρωτοβουλίες, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα χρηματοδοτηθούν κατά κανόνα από τα ηγετικά κεφάλαια».

Related

political 3011431602577647831

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. καλυτερα να κανου 3 πιστες να εχουμε και μια εφεδρικη.μας δουλευουν εχουμε το αεροδρομιο ετοιμο τοσα χρονια εχει ρημαξει.
    bill/kouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4 μήπως???Άλλη μια και για φίλους του Λεώ???
    birel motorsport

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δουλευουν!!! ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    Τι κανετε τοσα χρονια ρεεεεεεεεεεεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι λέτε μαλθακίες...5 πίστες πρέπει να κατασκευαστούν: μία για το φινόπωρο, μία για το χειμώνα, μία για την άνοιξη, μία για το καλοκαίρι και μία εφεδρική! Τώρα μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item