Ανακοίνωση από τον Αθλητικό Σύλλογο Φίλων Καρτ για τον πρόσφατο "παράνομο" αγώνα του 1ου R.M.C.

Η ανακοίνωση που θα διαβάσετε είναι η επίσημη απάντηση της Σ.ΦΙ.ΚΑ. για τον πρόσφατο "παράνομο" αγώνα (1ο Rotax Max Challenge 2012) που διοργάνωσε, σύμφωνα με την ΕΠΑ/ΕΘΕΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Ο Αθλητικός Σύλλογος Φίλων Καρτ, έχοντας επί σειράν ετών διοργανώσει με επιτυχία πλήθος αγώνων, πράγμα κοινώς γνωστό στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα ήθελε να τονίσει ότι: 


1. Σε όλους τους αγώνες που έχει διοργανώσει, συμπεριλαμβανομένου αυτού που διεξήχθη στην πίστα Καρτ των Μεγάρων στις 18/3/2012 (με επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής τον κ. Σιδέρη Παναγιώτη), έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και τους όρους ασφαλείας (ασφαλιστική κάλυψη, νοσοκομειακό όχημα, ιατρό, κλπ) 

2. Βάσει του Αθλητικού Νόμου, τα Αθλητικά Σωματεία εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω της οικείας Αθλητικής Ομοσπονδίας. Για ένα Αθλητικό Σωματείο, απαιτείται άδεια τέλεσης αγώνα ΜΟΝΟ από την οικεία αθλητική ομοσπονδία, εν προκειμένω την ΕΛΟΑΑΜ, την μοναδική εναρμονισμένη με τον αθλητικό νόμο ομοσπονδία η οποία είναι υπό αναγνώριση από το κράτος αυτή τη στιγμή. 

3. Η έγκριση ενός αγώνα από την ΕΛΠΑ (ή από την ΕΠΑ/ΕΘΕΑ που ουσιαστικά είναι το ίδιο) δεν συνιστά σε καμία περίπτωση προϋπόθεση της νομιμότητας μίας αθλητικής συνάντησης (αγώνα) καρτ. 

4. Η πρόσκληση της ΕΛΠΑ (ΕΠΑ/ΕΘΕΑ) για ανάκληση αγώνα που δεν έχει την έγκριση της είναι καταχρηστική, όπως και η σχετική πρόσκληση προς τους αγωνιζόμενους, στελέχη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στελέχη και ιδιοκτήτες πιστών για μη συμμετοχή σε αγώνες που η ΕΛΠΑ (ΕΠΑ/ΕΘΕΑ) δεν ελέγχει. 

5. Η διάταξη του άρθρου 49 του Κ. Ο. Κ. που εξασφάλιζε στο παρελθόν την κηδεμονία της ΕΛΠΑ στους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ανίσχυρη, αφού έχει αμετάκλητα κριθεί παράνομη και αντίθετη προς το υπερισχύον Ευρωπαϊκό Δίκαιο από την Δικαιοσύνη. 

Κατόπιν των παραπάνω, ο Αθλητικός Σύλλογος Φίλων Καρτ, εφαρμόζοντας την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία, συνεχίζει τη αθλητική-αγωνιστική δραστηριότητά του. 

Δηλώνουμε παράλληλα, ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης που έχει επιχειρηθεί από την έναρξη της δραστηριοποίησής μας σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο ή κάθε βλάβης παράνομα προκληθεί στο μέλλον.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΤ 
Κηφισού 28-Αθήνα-ΤΚ. 10442 
Τηλ. 210 5132327 - FAX. 210 5126308 
email: rotax1@otenet.gr

Related

Rotax 2036943390441718623

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Τελικά ήταν παράνομος ή όχι? Χωρίς λόγο μας χαρακτήρισαν παράνομους όσους τρέξαμε και γίναμε ρεζίλι στις οικογένειές μας, στους φίλους μας στους χορηγούς μας? Αυτό ποιος θα το αλλάξει? Γιατί στις πλάτες των οδηγών παίζεται παιχνίδια ακόμα και σε αυτες τις δυσκολες εποχές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς την ΣΦΙΚΑ

    Η τήρηση της νομιμότητας ειναι υποχρέωση όλων μας.
    Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα εύκολα.
    - Ποιά είναι η ΕΛΟΑΑΜ και ποιό το Διοικητικό της Συμβούλιο?
    _ Ποιά είναι η ΣΦΙΚΑ και ποιό το Διοικητικό της Συμβούλιο?
    Βάσει του Αθλητικού Νόμου αλλά και για λόγους ηθικής τάξης πρέπει να ανακοινωθούν.
    Θεωρώ ότι τα ζητούμενα είναι ήδη στα αρχεία σας.
    Δεν θα είναι ευχάριστο να αναζητηθούν μέσω των Υπηρεσιών του Δημοσίου, ώστε να ελεγχεί η νομιμότητά τους.
    Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.


    Καλημέρα σας

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σε ενδιαφέρει πράγματι η νομιμότητα, ψάξε να βρεις περισσότερα στοιχεία για τους νόμους και τα δεδικασμένα που επικαλείται η ΕΛΟΑΑΜ.
      Μετά ψάξε την αλήθεια στην διακυβέρνηση της ΕΛΠΑ και της ΟΜΑΕ και όταν "μάθεις", ρώτα και για τα σοβαρά που ρώτησες εδώ.

      Λυπάμαι....αλλά προς το παρόν ανώνυμος κι εγώ

      Διαγραφή
  3. Προς την ΕΛΟΑΑΜ

    Διαβάζω στο απο 20 Μαρτίου Δελτίο Τύπου που εκδόσατε.
    " Η συνέχεια προβλέπεται παραπάνω απο συναρπαστική" !

    Αλήθεια ποιός θα είναι αυτός που με το πάθημά του θα συναρπάσει τα πλήθη?

    Κάποιοι έσπευσαν να προφητεύσουν το αποτέλεσμα σαν σύγχρονο Μαντείο Δελφών. Οι χρησμοί του Μαντείου ήταν πάντοτε αμφίσημοι.

    Ας μην ξεχνάμε την κατάληξη του αρχαίου βασιλιά της Λυδίας Κροίσου που έσπευσε να υιοθετήσει την ερμηνεία των αυλοκολάκων του για το χρησμό του Μαντείου των Δελφών.
    "Κροίσος. Αλυν διαβάς, μεγάλην Αρχήν καταλύσαι"
    (Κροίσε. Αμα διαβείς τον Αλυ ποταμό θα καταστρέψεις ενα μεγάλο κράτος).
    Πείστηκε λοιπόν ότι αν διαβεί τον Αλυ ποταμό θα καταλύσει το βασίλειο του αντιπάλου. Δυστυχώς γι' αυτόν έμαθε την αμφισημία του χρησμού όταν ήταν πολύ αργά και έχοντας χάσει τον πόλεμο είχε συληφθεί αιχμάλωτος.
    Το κράτος που κατέστρεψε ήταν απλά το δικό του!!!

    Προσοχή στους χρησμούς και στους αυλοκόλακες.

    Ο ίδιος ανώνυμος

    Καλό σας απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό να προσέχεις πατριώτη αυλοκόλακα.
      Γιατί οι καιροί αλλάζουν και ο κάποτε παντοδύναμος βασιλέας Κροίσος, με ένα τηλεφώνημα στους ημέτερους καθάριζε το παιχνίδι. Αυτό είναι σαφές πως δεν ισχύει πλέον.
      Άλλωστε, το δελτίο τύπου δεν λέει τίποτα περισσότερο από το ότι η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική....γιατί από εδώ και πέρα θα έχει πλάκα....πολύ πλάκα.

      Ο ίδιος ανώνυμος...με κάνεις να επαναλαμβάνομαι

      Διαγραφή

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item