Raikkonen : Πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 πηγαίνει στο βελγικό Grand Prix το επόμενο Σαββατοκύριακο καθώς βρίσκετε στην δεύτερη θέση στην κατάταξη πίσω από τον πρωταθλητή Sebastian Vettel, με το να τον χωρίζουν 38 βαθμοί κάτω από τον πιλότο της Red Bull. 
Μέχρι στιγμής, ο Raikkonen έχει κάνει μόνο μια νίκη τη φετινή σεζόν στην Αυστραλία, και επέμεινε ότι θα πρέπει να αρχίσει να προσθέτει αντίστοιχες νίκες αν θέλει να πάρει τον τίτλο για δεύτερη φορά.  



"Τώρα είμαι πίσω δεύτερος, η οποία θέση ήταν καλή για να εισέλθω στο διάλειμμα του καλοκαιριού", είπε. "Τελείωσα μπροστά από τον Seb [Vettel] στην Ουγγαρία, οπότε προφανώς πήρα περισσότερους πόντους από εκείνον. Για να τον νικήσω, θα πρέπει να κερδίσουμε αγώνες και αν συνεχίσουμε τελειώνοντας δεύτεροι όπως έχουμε κάνει πολλές φορές φέτος κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να είναι αρκετό για το πρωτάθλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. 

Ο Φιλανδός πρόσθεσε ότι είναι ενήμερος για το τι πρέπει να βελτιωθεί, πρέπει να αποδείξει μέσα από την προσπάθεια του και να έχει νίκες σε τακτική βάση επί του Vettel. 

"Προφανώς κρατώ ότι θα έχω ένα δύσκολο το Σάββατο στις κατατακτήριες οπότε τότε θα πληρώσω ένα τίμημα, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε ένα καλό μονοθέσιο στον αγώνα», είπε. 

"Τώρα έχουμε τα νέα ελαστικά που είναι λίγο διαφορετικά και πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς πώς να τα χρησιμοποιήσουμε. Σημειώσαμε πρόοδο στη Βουδαπέστη, έτσι θα πρέπει να είναι πιο εύκολα στο Spa, αλλά αυτό ισχύει ίδιο για όλους. Για να κερδίσεις, είναι πάντα καλύτερο να αρχίζεις με το να είσαι κοντά στις πρώτες θέσεις. " 

 Είναι ευκαιρία για τον Raikkonen να προσθέσει άλλη μια νίκη καθώς θα έρθει σε μια πίστα όπου έχει απολαύσει άφθονες επιτυχίες στο παρελθόν, με τέσσερις νίκες. 

 Ωστόσο, ο νικητής του τίτλου το 2007, αρνήθηκε να πάρει θέση και να παρασυρθεί σχετικά με το τι να περιμένει αυτή τη φορά, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Lotus θα είναι πιο ανταγωνιστική από ότι πριν από δώδεκα μήνες. 

 "Συνήθως έχω επιτύχει καλά αποτελέσματα στο βελγικό Grand Prix, αλλά αυτό που συνέβη εκεί πριν δεν με βοηθά αυτή τη στιγμή", είπε. 

"Φυσικά, δεν μου προκαλεί καμία ανησυχία και θα είναι σπουδαίο να κερδίσουμε στο Spa για πέμπτη φορά. Οι επιπλέον πόντοι είναι πάντα καλοί και αν κερδίσω τον αγώνα κανείς δεν έχει περισσότερους βαθμούς. 

 "Έτσι, πολλά εξαρτώνται από τα αποτελέσματα, γι 'αυτό πρέπει να βρούμε ένα αξιοπρεπές set-up την Παρασκευή και το Σάββατο και να έχουμε μια σταθερή περίοδο κατατακτηρίων το απόγευμα του Σαββάτου. Δεν ξέρω πώς θα ταιριάξει το αυτοκίνητό μας φέτος. Πέρυσι δεν ήμασταν πολύ ισχυροί εκεί. Νομίζω ότι γνωρίζουμε τους λόγους και ότι το αυτοκίνητό μας είναι καλύτερα φέτος, αλλά είναι αρκετά καλό για να πετύχουμε τη νίκη. Θα δούμε την Κυριακή. "

πηγή:  www.kartraces.gr



Related

F1 news 3189535456871001539

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item