Michael Schumacher- Η έκπληξη του WSK Series στο Genk

Πολλοί αναρωτιόντουσαν αν ο Michael Schumacher στα 43 του χρόνια, και μετά την οριστική αποχώρησή του από τα grid της Formula1, το ‘’έχει’’ ακόμα για να μπορεί να κοντράρει τους καλύτερους οδηγούς στην καλύτερη κατηγορία των εξατάχυτων καρτ της ΚΖ1. 






Του Γιάννη Γκρίλλα, 

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1, έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο Γκενκ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δείχνοντας ότι δεν ξεχνάει την τέχνη του όσα χρόνια και αν περάσουν! 

Το απόγευμα της Παρασκευής, στα πλαίσια των ελεύθερων δοκιμαστικών του αγώνα για το 4ο και τελευταίο σκέλος του WSK Euro Series, ο 43χρονος Γερμανός μπήκε στην πίστα για μερικούς γύρους προπόνησης με καταγραφή χρόνων εκτός συναγωνισμού. 

Το αποτέλεσμα; Σε 18 γύρους με στεγνό οδόστρωμα και τη θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου, ο Schumy γύρισε 5 φορές στα 52’’ και άλλες 5 στα 51’’, σημειώνοντας στον 15ο γύρο του την καλύτερη του επίδοση με 51,587. 
Ο χρόνος αυτός ήταν ο 5ος καλύτερος της ημέρας στην κατηγορία, ενώ απείχε μόλις λίγο παραπάνω από ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον ταχύτερο χρόνο του πρώτου Lennox-Lamb.




Tη σπουδαιότητα της επίδοσης του Schumy, καταδεικνύει το γεγονός ότι, ένας απ’ τους καλύτερους πιλότους αυτή τη στιγμή στα ευρωπαϊκά grid του καρτ, ο κατά πολύ νεότερος Marco Ardigo και με ρυθμό από αγωνιστικές υποχρεώσεις, κατάφερε με τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό της Tony Kart, να κινηθεί ακριβώς ένα δέκατο ταχύτερα με 51,487! 

Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν , το μόνο που χρειάζεται ο Schumacher για να διεκδικήσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καρτ στη Varennes της Γαλλίας σε λίγο καιρό, το οποίο έχει θέσει σαν στόχο, είναι λίγη περισσότερη εξοικείωση με τον εξοπλισμό του και λίγη περισσότερη προπόνηση για να βρει τα απαραίτητα αγωνιστικά πατήματα! Εμείς απλά περιμένουμε να τον ξαναθαυμάσουμε…


Χορηγός:

Related

WSK Euro Series 6169510448409660920

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item