Pacific-Asia KF Kart Championship - Ο Fong Wei Jie νικητής στη Suzuka

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο πρώτος γύρος του Pacific-Asia KF Championship που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην φημισμένη πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία. 
Με σύμμαχο τον πολύ ευχάριστο καλοκαιρινό καιρό, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (JAF), γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την συμπλήρωση 50 χρόνων συνεργασίας της με την CIK-FIA ως μέλος της ASN. 




Του Γιάννη Γκρίλλα,


Ο αγώνας συγκέντρωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της μεγάλης εμπειρίας και του κύρους των οδηγών που συμμετείχαν, αλλά και του γεγονότος ότι φιλοξενήθηκε στην διεθνούς φήμης πίστα της Suzuka. 

Η έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου επιβεβαίωσε νωρίς το κλίμα υψηλού ανταγωνισμού που είχε διαμορφωθεί από πριν. 
Η πρώτη τριάδα οδηγών απείχαν μεταξύ τους μόλις 58 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με πρώτο τον Ιάπωνα Arata Saeki της FA Kart, δεύτερο των Julien Fong Wei Jie της Tony Kart από την Σιγκαπούρη και τρίτο τον επίσης Ιάπωνα Ryota Kiyohara της CRG. 

Πίσω από τους τρεις πρωτοπόρους ακολουθούσαν σε κοντινή απόσταση, τρία πολύ δυνατά ονόματα Ιαπώνων οδηγών της Tony Kart όπως ο Takashi Kasai, o Toshiki Oyu και ο Hiroyuki Inoue. 
Στη συνέχεια, νικητής των προκριματικών αναδείχθηκε ο Fong Wei Jie, με τους Kiyohara και Saeki κολλημένους πίσω του. 

Στο δεύτερο σκέλος δεύτερος τερμάτισε ο Kasai αλλά λόγω ενός παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε στην εκκίνηση, δέχτηκε ποινή τριών δευτερολέπτων που τον έριξε αρκετές θέσεις πιο πίσω. 
Ωστόσο η παρουσία του μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό ενόψει του αγώνα. 

Πράγματι την Κυριακή το πρωί, με την έναρξη του πρώτου σκέλους ο Kasai κατάφερε να ανέβει γρήγορα στις πρώτες θέσεις και έπειτα από συγκλονιστική μάχη πολλών γύρων με τον Fong Wei Jie πήρε την πρωτιά. 
Τρίτος τερμάτισε ο Arata Saeki, μετά από μια καθυστερημένη εκκίνηση, ενώ τέταρτος ανέβηκε ο Yuta Shiraishi της CRG εκκινώντας από την 10η θέση που κατέλαβε στα προκριματικά. 
Πέμπτος τερμάτισε ο οδηγός της Zanardi Jinya Yamakawa. Στο δεύρο και πιο κρίσιμο σκέλος του τελικού, όλα κρίθηκαν στην εκκίνηση. 
Ο Kasai μετά από μια κακή αντίδραση και αρκετές επαφές με άλλους αγωνιζόμενους στην πρώτη στροφή, έδωσε το δικαίωμα στον Fong Wei Jie που ακολουθούσε, να πάρει το προβάδισμα και να οδηγήσει μέχρι το τέλος την κούρσα κατακτώντας μια σπουδαία νίκη. 
Σταθερά στη δεύτερη θέση ήταν ο Saeki που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να απειλήσει των πρωτοπόρο. 
Τρίτος μέχρι τη μέση της διαδρομής βρισκόταν ο Kiyohara που όμως εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος, επιτρέποντας έτσι στον Yamakawa που ακολουθούσε, να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην τέταρτη θέση, από την 16η που είχε βρεθεί, τερμάτισε ο Toshiki Oyu της Tony Kart και πέμπτος ένας ακόμη Ιάπωνας, ο Takeharu Nakamori της Kosmic Racing. 

Ο άτυχος Takashi Kasai, δεν μπόρεσε εν τέλει να αντεπιτεθεί μετά το κακό ξεκίνημα μένοντας μόλις 13ος. Τέλος, ο πολύ μεγάλος ανταγωνισμός και η ένταση του αγώνα καταδεικνύονται από το γεγονός ότι τον ταχύτερο γύρο κατέγραψε ο Yuya Taira της Super Racing στην προσπάθειά του να τερματίσει στην έβδομη θέση. 

Στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος, μετά το πέρας του πρώτου αγώνα, πρώτος είναι φυσικά ο νικητής Julien Fong Wei Jie από την Σιγκαπούρη με 45 βαθμούς, δεύτερος ο Arata Saeki από την Ιαπωνία με 36 βαθμούς και τρίτος ο Takashi Kasai επίσης από την Ιαπωνία με 28 βαθμούς, λόγω της νίκης του στο πρώτο σκέλος. 
Ο ανταγωνισμός και το ενδιαφέρον αναμένεται να εκτοξευτούν στον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένος να λάβει χώρα τον Οκτώβριο στο Macau.

Related

WSK 4201262792389126609

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item