H Ελλάδα στην κορυφή του WSK - Το video της απονομής

Προς τιμήν του Έλληνα πρωταθλητή "Κωνσταντίνου" ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα του WSK στην Ιταλία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. 
Δείτε το video με τη γαλανόλευκο στον ψηλό ιστό και τον εθνικό ύμνο και την Press Conference με τις δηλώσεις των νικητών και πρωταθλητών αλλά και όλο το παρασκήνιο της μεγάλης διάκρισης.

Οι απονομές γίνονται τμηματικά, αμέσως μετά κάθε τελικό, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κοντά
στην αφετηρία και τη Γραμματεία. 
Χρησιμοποιείται κινητό βάθρο που μεταφέρεται μέσα στην πίστα μετά από κάθε τελικό και απομακρύνεται μετά από τις απονομές της κατηγορίας. 
Με την εμφάνιση των νικητών της ΜΙΝΙ ο χώρος γεμίζει από φωτογράφους, εικονολήπτες, δημοσιογράφους και ανθρώπους της ασφαλείας του WSK. 
Μαζί τους οι μηχανικοί της GaMoto Racing (εργοστασιακής ομάδας της CRG), Vincenzo και Toti Gatto και ο εκπαιδευτής του Κωνσταντίνου, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Davide Forè, που βγήκε από τα pit της ΚΖ1 και συγκινημένος αγκαλιάζει στοργικά τον Κωνσταντίνο. 

Η ομάδα της GaMoto Racing έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένη. Δύο οδηγοί της, ο Ισπανός Eliseo Martinez και ο Έλληνας Κωνσταντίνος, κυριάρχησαν σε όλο τον αγώνα, έκαναν το 1-2 στον τελικό και το 1-3 στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος 2013. 
Έτσι πήραν όλοι το εισιτήριο για τις απονομές του WSK Gala τον Δεκέμβριο, μαζί με τους κορυφαίους οδηγούς και τις κορυφαίες ομάδες από όλο τον κόσμο, για να βραβευθούν ως οι Νο.1 και Νο.3 οδηγοί και η Νο.1 ομάδα του WSK Euro Series 2013 για την κατηγορία ΜΙΝΙ. 

Οι νικητές, ακολουθούμενοι από τους ρεπόρτερ της Ιταλικής τηλεόρασης, κατευθύνονται
ευτυχισμένοι μπροστά από την κερκίδα και εν συνεχεία προς το βάθρο. 
Εδώ τους περιμένουν οι τελευταίες μικροδυσκολίες : 
Τα σκαλιά του βάθρου είναι πολύ υψηλά για τους μικρούς πιλότους και χρειάζεται προσπάθεια για να τα ανεβούν. Τα κύπελλα είναι πολύ βαριά και με δυσκολία καταφέρνουν να τα σηκώσουν. 
Τους αποζημιώνει όμως με το παραπάνω για τον κόπο τους ο αντιπρόεδρος της CIK/FIA Kees Van de Grint, που τους τιμά κάνοντας ο ίδιος τις απονομές. 

Ακολουθεί η έπαρση των σημαιών των χωρών των τριών νικητών. Είναι η πιο συγκινητική στιγμή. 
Η γαλανόλευκη σηκώνεται περήφανη στον ψηλότερο ιστό! 
Ταυτόχρονα παιανίζει και ο εθνικός μας ύμνος για πρώτη φορά στην ιστορία του WSK! 
Οι λίγοι Έλληνες που βρίσκονται στην πίστα κλαίνε από συγκίνηση! Μαζί τους παρακολουθεί συγκινημένος και ο Onder Dalkiran, πατέρας του Mert, που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό πρωτάθλημα και στο φετινό WSK! 


Με τη λήξη της απονομής ο αρχηγός της GaMoto Racing, Vincenzo Gatto, ενθουσιασμένος, ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και αγκαλιάζει τους δύο οδηγούς του, που χάρισαν και διπλή νίκη
και διπλή διάκριση στην ομάδα, κατακτώντας με το σπαθί τους τη νίκη στον αγώνα. 
Τη νίκη που έπρεπε να είχε έρθει και στον προηγούμενο αγώνα, στην ίδια πίστα, αλλά την είχαν στερήσει άδικα τα απανωτά κτυπήματα σε όλους τους οδηγούς της ομάδας όλες τις ημέρες του αγώνα. 
Εν συνεχεία οι οδηγοί μεταβαίνουν μαζί με τους γονείς τους στην τέντα της ομάδας κουβαλώντας με δυσκολία τα βαρύτιμα τρόπαια. 
Οι μηχανικοί παραμένουν στα pit για τον τεχνικό έλεγχο.

Ο Davide Forè παίρνει τη θέση του στο καρτ για τον δικό του τελικό. Θα ξανασυναντηθούν αργότερα όλοι μαζί για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία. Στη γιορτή συμμετέχουν όλοι, ανεξάρτητα άν γεύθηκαν ή όχι τη χαρά του βάθρου. 

Η παρουσία των padock girls στην τέντα για τον εορτασμό της διπλής νίκης και της διπλής κατάκτησης του πρωταθλήματος οδηγών και ομάδων, κάνει ακόμα πιο όμορφη τη νίκη! 
 Μετά την επιτυχία επιτρέπονται προσωρινά στους μικρούς πιλότους μικρές διατροφικές εξαιρέσεις, όπως τα παγωτά ! 

 Οι δύο νικητές πηγαίνουν στην τέντα της CRG να παρακολουθήσουν από την οροφή του φορτηγού τη συνέχεια του αγώνα των άλλων κατηγοριών. Δέχονται τα συγχαρητήρια όλης της εργοστασιακής ομάδας και του αρχηγού Giancarlo Tinini προσωπικά, που τους χαρακτηρίζει σαν ταλαντούχους, ολοκληρωμένους και πολλά υποσχόμενους οδηγούς. 

 Τα ίδια λόγια θα αναρτηθούν αργότερα και στην επίσημη ιστοσελίδα της CRG. 

 Τέλος, μετά τη λήξη όλων των τελικών ακολουθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου των νικητών. Dorian Bocolacci από την KF, Bas Lammers από την KZ1, Κωνσταντίνος από την MINI, Mario Zanchetta από την KZ2, Alessio Lorandi από την KFJ. 
Στη συνέντευξη παρευρίσκεται και ο Eliseo Martinez, δίπλα στον Κωνσταντίνο, ως ο πρωταθλητής της κατηγορίας 60ΜΙΝΙ στο WSK Euro Series 2013, η οποία ολοκλήρωσε τον αριθμό αγώνων νωρίτερα από τις άλλες κατηγορίες.


Οι υπεύθυνοι Τύπου αρχίζουν τις ερωτήσεις στους οδηγούς. 
Οι ερωτήσεις γίνονται στα Ιταλικά, που μεταφράζονται αμέσως μετά στα Αγγλικά. 
Οι απαντήσεις μεταφράζονται επίσης, ανάλογα με τη γλώσσα του οδηγού, στα Αγγλικά ή τα Ιταλικά. Οι ερωτήσεις ξεκινούν από τον νικητή της ΜΙΝΙ Κωνσταντίνο και αφορούν (τι άλλο ;) την εντυπωσιακή προσπέραση στις τελευταίες στροφές : 

Γιατί έγινε η προσπέραση στις τελευταίες στροφές και όχι νωρίτερα; 

Ο Έλληνας πρωταθλητής απαντά ότι ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και έκανε την προσπέραση στο συγκεκριμένο σημείο τη συγκεκριμένη στιγμή, γιατί τότε του δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία, εμπεδώνοντας την εικόνα που έχει σχηματισθεί για αυτόν, ότι πρόκειται δηλαδή για έμπειρο ταλαντούχο οδηγό, που μπαίνει στον αγώνα με στρατηγική και τακτική, συγκεντρωμένος στον στόχο του και έτοιμος για τη νίκη.










Related

WSK Euro Series 1427747351371411231

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item