GRAND PRIX ΙΣΠΑΝΙΑΣ: O Alonso βάζει φωτιά στη Βαρκελώνη

 Για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ο Fernando Alonso κατάφερε να κερδίσει το Grand Prix της πατρίδας του, σε μια ημέρα όπου οι Ferrari παρουσιάστηκαν πολύ δυνατές στον αγώνα παρά το μέτριο πλασάρισμά τους στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου και την ποινή τριών θέσεων στο grid για τον Felipe Massa. 






του Γιώργου Καπούσι

 Το μεγάλο ερωτηματικό της Κυριακής ήταν για το αν οι δυο Mercedes που είχαν κάνει κατάληψη στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι στον αγώνα, με την κοινή λογική να λέει όχι μιας και είναι γνωστό το πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών που αντιμετωπίζουν τα ασημί μονοθέσια τις Κυριακές.

 Όμως, τα στατιστικά λένε ότι στην πίστα της Βαρκελώνης αυτός που εκκινεί από την πρώτη σειρά έχει μεγάλο λόγο και για τη διεκδίκηση της νίκης. 

Αυτό όμως δεν συνέβη και φέτος, μιας και για άλλη μια φορά οι δυο Μercedes καταποντίστηκαν στον αγώνα. Στην εκκίνηση, o Rosberg διατήρησε την πρωτοπορία του ενώ ο Hamilton έχασε θέσεις από τον Αlonso και τον Vettel. 

Μετά το τέλος του πρώτου γύρου η κατάταξη της πρώτης πεντάδας ήταν η εξής: Rosberg,Vettel,Alonso,Hamilton,Raikkonen. 
 Το τέλος του πρώτου stint βρήκε τις δυο Mercedes να έχουν πέσει πιο πίσω, και τον Αlonso να οδηγεί την κούρσα. 

 Από εκεί και πέρα, η μόνη απειλή του Alonso ήταν η Lotus του Raikkonen, που λόγω της ευγένειας με την οποία συμπεριφέρεται στα ελαστικά μπόρεσε να ακολουθήσει στρατηγική τριών πιτ στοπ έναντι τεσσάρων των υπολοίπων. 

 Καλή ήταν η εμφάνιση του Felipe Massa που δείχνει σιγά σιγά να επανέρχεται στον παλιό καλό εαυτό του. Από την 9η θέση με μια καλή εκκίνηση βρέθηκε στην 7η, και προσπερνώντας και τη McLaren του Perez στην 6η. 

Από εκεί και μετά ο ρυθμός της F138 αποδείχθηκε αρκετά ισχυρός για να τον ανεβάσει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ στο τελευταίο stint προσπάθησε να πιέσει για να διεκδικήσει μέχρι και τη 2η θέση από τον Raikkonen. 

 Ο Sebastian Vettel, και αυτός σε στρατηγική τεσσάρων πιτ στοπ αντιμετώπισε προβλήματα με τη φθορά των ελαστικών του και περιορίστηκε στην 4η θέση, μία μπροστά από την άλλη RedBull, αυτήν του Mark Webber. 

 Έτσι, ο Fernando Alonso με αυτήν του τη νίκη μπόρεσε και έκλεισε κάπως την ψαλίδα από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Sebastian Vettel και έδειξε ότι σε ένα “καθαρό” Σαββατοκύριακο η Ferrari μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική απειλή.

Related

news 2088359312420781632

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item