Ξεκινά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εξατάχυτων της CIK-FIA

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εξατάχυτων καρτ για τις κατηγορίες KZ1 και KZ2 που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ξεκινά αυτή την εβδομάδα το πενθήμερο από 15 έως 19 Μαΐου. 




Του Γιάννη Γκρίλλα, 

Ο πρώτος από τους δύο γύρους του Πρωταθλήματος θα λάβει χώρα στο Wackersdorf της Γερμανίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα είναι η πρώτη εκδήλωση που οργανώνεται σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της CIK-FIA και την προώθηση της WSK Promotions. 

Συνολικά θα λάβουν μέρος 140 οδηγοί από όλη την Ευρώπη και στις δύο κατηγορίες. 

Φυσικά το ελληνικό καρτ δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τόσο σπουδαία διοργάνωση και η χώρα
μας θα εκπροσωπηθεί επάξια με δύο συμμετοχές.


Στην κατηγορία ΚΖ1 θα αγωνιστεί ο Στέφανος Καμιτσάκης με την ομάδα της Intrepid Hellas και στην κατηγορία ΚΖ2, ο Σέρκος Μοβσεσιάν με την εργοστασιακή ομάδα της Maranello. 

Οι ελεύθερες δοκιμές ξεκινούν από την Τετάρτη και την Πέμπτη 15-16 Μαΐου. 
Τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά θα γίνουν την Παρασκευή 17 Μαΐου, ενώ το Σάββατο 18 οι οδηγοί θα μπουν στη μάχη των προκριματικών ενόψει του τελικού της Κυριακής. 

Στην κατηγορία ΚΖ2 φέτος υπάρχει μια περαιτέρω καινοτομία στην διαδικασία, καθώς θα υπάρξει διπλός προημιτελικός. 
Οι 68 πρώτοι οδηγοί που θα προκύψουν από τα προκριματικά θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των 34 για την ημιτελική φάση, από όπου θα προκύψουν οι 34 που θα συμμετάσχουν στον τελικό της Κυριακής. 

 Τον πολύ απαιτητικό αυτό αγώνα και κυρίως τις προσπάθειες των δύο Ελλήνων οδηγών, θα έχουμε την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσουμε ζωντανά, καθώς κύριο χαρακτηριστικό της διοργάνωσης είναι το ευρύ φάσμα επικοινωνίας που προσφέρει η WSK Promotions μέσα από την ζωντανή μετάδοση τον αγώνων διαδικτυακά αλλά και από την συνεργασία με το κανάλι RAI Sport για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα. 

Την Κυριακή, λοιπόν, μέσω των ιστοσελίδων www.cikfiachampionship.com και www.cikfia.tv και των web channels που αυτές διαθέτουν θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την τελική φάση της διοργάνωσης και στις δύο κατηγορίες.



Related

WSK 2241172978411829005

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item