Επισήμως κατηγορούμενος για δωροδοκία ο Bernie Ecclestone!

Σε μεγάλες περιπέτειες μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, το αφεντικό της Formula 1 Bernie Ecclestone, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση δωροδοκίας στη Γερμανία. 





Του Γιάννη Γκρίλλα,

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την μέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το μεγάλο σκάνδαλο της πώλησης μεριδίου της εταιρείας Formula One Motor-Sports, μέσω της οποίας διοργανώνονταν τα Grand Prix στην χώρα, από την κρατική γερμανική τράπεζα Bayerische Landesbank, στην εταιρεία εξαγορών CVC Capital Partner, στα γενικότερα πλαίσια του ντιλ με την Formula 1.

 Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές του Μονάχου, που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης, ο τότε Risk Analysis Manager της τράπεζας και μέλος του Δ.Σ. Gerhard Gribkowsky, δωροδοκήθηκε με το συνολικό ποσό των 50 εκ. δολαρίων, προκειμένου να πιέσει ώστε να πωληθεί το μερίδιο της κρατικής τράπεζας στην ιδιωτική εταιρεία, σε τιμή πολύ υποτιμημένη σε σχέση με την πραγματική της. 

Το όνομα του Ecclestone ενεπλάκη στην υπόθεση μετά τις αποκαλύψεις του ίδιου του Gribkowsky, ο οποίος πλέον βρίσκεται στη φυλακή, ότι ο ισχυρός άνδρας της F1 τον δωροδόκησε με το ποσό των 44 εκ. δολαρίων, ώστε να επηρεάσει την τελική απόφαση του Δ.Σ. 

Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 2 χρόνια ερευνών για να μπορέσει τελικά ο εισαγγελέας του Μονάχου να απαγγείλει και επίσημα κατηγορίες εναντίον του. 

Από τη μεριά του ο Bernie Ecclestone, ισχυρίζεται ότι είναι θύμα, ο ίδιος, εκβιασμού από τον Gribkowsky και ότι όλο αυτό αποτελεί σκευωρία εναντίον του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Sudddeutsche Zeitung, η οποία επίσης σημειώνει ότι η υπόθεση μπορεί να κοστίσει τη θέση του Βρετανού στην πρωτοκαθεδρία της Formula 1.

Related

news 2087581912087994555

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item