Παρθενική νίκη για τον Alex Lynn στo FIA F3 European Championship

Την παρθενική του νίκη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα F3 της FIA πήρε ο Alex Lynn, κερδίζοντας τον πρώτο από τους τρεις αγώνες του Σαββατοκύριακου στην πίστα Brands Hatch στην Αγγλία. 
Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε ιδανικά για την ιταλική ομάδα Prema Powerteam στο Brands Hatch, καθώς τρεις οδηγοί της βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών. 



Του Γιάννη Γκρίλλα,


Τον νικητή Alex Lynn ακολούθησαν σε απόσταση αναπνοής, μετά από 51 γύρους, οι teammates του Raffaele Marciello και Lucas Auer. 
Ο Auer μάλιστα απέδειξε σε όλους ότι οι προσπεράσεις στην στενή αγγλική πίστα είναι εφικτές καθώς από 5ος κατάφερε να βρεθεί στην 3η θέση. 

Χάρη στην πρώτη του ευρωπαϊκή επιτυχία στη Formula 3, ο Lynn έγινε ο πέμπτος διαφορετικός νικητής μέχρι στιγμής στην εφετινή σαιζόν, δείγμα του τεράστιου ανταγωνισμού που υπάρχει στην κατηγορία. 

Ο 19χρονος Βρετανός δήλωσε χαμογελώντας, μετά το τέλος του αγώνα: 
« Από την αρχή της χρονιάς ένιωθα ότι ήμουν πολύ κοντά στη νίκη, αλλά τελικά μου πήρε περισσότερο απ’ όσο νόμιζα. Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε τον πρώτο αγώνα του Σαββατοκύριακου, αλλά όσο προχωράμε η πίεση θα αυξάνεται. Έκανα μια καλή αρχή, αλλά δεν ήμουν σε θέση να ανοίξω την διαφορά από τον Raffaele, οπότε δεν ήταν τόσο εύκολη η νίκη. Το μεγάλο κέρδος είναι ότι θα έχω την Pole Position και για τους επόμενους δύο αγώνες του διημέρου και θα πρέπει να ακολουθήσω την ίδια τακτική για να ελπίζω σε συνέχεια των θετικών αποτελεσμάτων.» 

Ο δεύτερος Marciello, που προέρχεται από την Ferrari Drivers Academy, κατακτώντας την 2η θέση αύξησε την διαφορά του στο πρωτάθλημα, έναντι του διώκτη του Felix Rosenqvist της Kfeile24 Mucke Motorsport, ο οποίος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 4η θέση. 

Ο νεαρός Ιταλός και αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δήλωσε: 
« Είμαι λίγο απογοητευμένος από την κούρσα, γιατί ήμουν κοντά στον Alex και ένιωθα πιο γρήγορος αλλά δεν μπορούσα να τον προσπεράσω. Περίμενα συνεχώς για ένα λάθος του, πράγμα όμως που δεν συνέβη. Αν θέλω να κερδίσω τους άλλους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου θα πρέπει να κάνω πολύ καλύτερες εκκινήσεις.» 

 Από την πλευρά του ο τρίτος Lucas Auer, πανευτυχής για την επιτυχία του δήλωσε:
 « Η αρχή είναι το κλειδί του αγώνα. Θα είχα ξεκινήσει ακόμα καλύτερα αν δεν είχα μια ελαφριά επαφή με τον Sven Muller, αλλά και πάλι είμαι πολύ χαρούμενος που από την 5η έφτασα στην 3η θέση. Είναι πολύ θετικό για μένα που τερμάτισα πίσω από τον Alex και τον Raffaele γιατί και οι δύο ξέρουν το αυτοκίνητο και την πίστα απ’ έξω, ενώ για μένα είναι η πρώτη μου σεζόν σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού.» 

Τέλος την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Felix Rosenqvist και Harry Tincknell. 
Ο αγώνας συνεχίζεται αργότερα το απόγευμα του Σαββάτου με το δεύτερο σκέλος, όπου ο Lynn θα ξεκινήσει και πάλι από την πρώτη θέση της εκκίνησης, μπροστά από τους Marciello και Auer.

Related

news 7706472370930584289

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item