To Los Angeles καλωσορίζει την Formula E

Με μια δημόσια εκδήλωση-επίδειξη για το κοινό, στους δρόμους του Los Angeles, η πόλη ξεκινά τις προετοιμασίες της για τον πρώτο αγώνα πλήρως ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στον κόσμο που θα γίνει το 2014. 
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, (23/4) ο δήμαρχος του Los Angeles Villaraigosa, ανακοίνωσε στους συμπολίτες του επισήμως, την συμμετοχή της πόλης στο καλεντάρι των 10 αγώνων του Formula E Championship, που θα διεξάγει η Παγκόσμια Ομοσπονδία αρχής γενομένης από την χρονιά που έρχεται. 



Του Γιάννη Γκρίλλα

Το πρωτάθλημα Formula E, αποτελεί το νέο project της FIA και πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που θα φέρει το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για πρώτη φορά κοντά στον κόσμο, καθώς 10 μεγάλες πόλεις θα υποδεχθούν στα κέντρα τους τη σειρά των αγώνων.

Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικής ενέργειας που στόχο έχει την προώθηση του ενδιαφέροντος και τον επενδύσεων στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και της βιώσιμης αυτοκίνησης γενικότερα. 

Το Los Angeles επιλέχθηκε να φιλοξενήσει έναν από τους αγώνες του Πρωταθλήματος, λόγω της πολύ ισχυρής και αναπτυσσόμενης υποδομής του σε θέματα ενέργειας που εν μέρει οφείλεται και στο Electric Vehicle Program που επεξεργάζεται εδώ και καιρό το Υπουργείο Διαχείρισης Υδάτων και Ενέργειας της πόλης. Άλλες πόλεις που ήδη έχουν επιλεγεί από την FIA, για να φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι το Μαϊάμι, το Λονδίνο, η Ρώμη, το Πεκίνο, η Πουτραζάγια της Μαλαισίας, το Μπουένος Άιρες και το Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ ακόμη μένουν δύο θέσεις να ανακοινωθούν. 

Ο δήμαρχος Villaraigosa δήλωσε: ‘’Με την ανάληψη της διοργάνωσης ενός αγώνα για το Formula E Championship, έχουμε εξασφαλίσει τη θέση μας ως ηγέτες στην υποστήριξη της καμπάνιας για τη δημιουργία ευαισθητοποίησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα οφέλη τους. 
Η Formula E Holdings φέρνει την διεθνή προσοχή στα ηλεκτρικά προγράμματα υποδομής της πόλης μας που αφορούν τόσο τα οχήματα όσο και τον τουρισμό, με ευεργετικές συνέπειες για την οικονομία της περιοχής μας.’’

 Μέχρι σήμερα, η πόλη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο για την προετοιμασία και την ενθάρρυνση της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων σε ευρύτερο επίπεδο. Ήδη έχουν αναβαθμιστεί ή εγκατασταθεί 121 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, εξορθολογίστηκε η διαδικασία αδειοδοτήσεων, η οποία ήταν αναγκαία για την αναβάθμιση ηλεκτρικών πινάκων σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ οι τοπικοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος προχώρησαν σε σημαντικές εκπτώσεις του ηλεκτρικού εξοπλισμού φόρτισης και των τελών εγκατάστασης τους.

 Όλες οι δράσεις έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος «Charge Up LA». 
Από τη μεριά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula E Holdings, Alejandro Agag δήλωσε: ‘’ Είμαστε ευγνώμονες στον Δήμαρχο και τις τοπικές Αρχές για την ενθουσιώδη υποδοχή που επεφύλαξαν στο Formula E Championship. 

Είναι τιμή μας να τους έχουμε μαζί στο καλεντάρι των αγώνων που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση και είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την προώθηση της βιώσιμης αυτοκίνησης. 
Τα ειδυλλιακά τοπία του Λος Άντζελες παρέχουν το τέλειο σκηνικό, ώστε να δοθεί ζωή και ενθουσιασμός στο όλο εγχείρημα, ενώ την ίδια στιγμή εμπνέει τους ανθρώπους να πιστέψουν στο ηλεκτρικό όχημα και να βάλουν στην καθημερινότητά τους.

 Ο αγώνας πρόκειται επίσης να έχει πραγματικό θετικό αντίκτυπο για την πόλη με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, σημαντική εισροή εσόδων από τους επισκέπτες του αγώνα και φυσικά προσδίδει ένα μεγάλο αίσθημα υπερηφάνειας για τους πολίτες.’’ 

Ο αγώνας θα θυμίζει κάτι από το Grand Prix του Μόντε Κάρλο αλλά και από το δικό μας P.I.C.K. της Πάτρας, αφού είναι προγραμματισμένος να γίνει στους δρόμους της πόλης και μάλιστα στο κέντρο, αν και μια σειρά από διαδρομές είναι ακόμα υπό εξέταση. 

Συμμετοχή θα λάβουν δέκα ομάδες με δύο οδηγούς η κάθε ομάδα, στον αγώνα που θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, ενώ τα μονοθέσια που θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητα θα μπορούν να πιάσουν ταχύτητες άνω των 220 χιλ/ώρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων! 

Δηλώσεις, τέλος, έκανε και ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου LADWP Ron Nichols, που είναι ο υπεύθυνος για τις δράσεις που αφορούν τη διοργάνωση. Συγκεκριμένα ανέφερε: ‘’ Το Los Angeles είναι η πρωτεύουσα των αυτοκινήτων παγκοσμίως και σύντομα θα θέλαμε να γίνει και πρωτεύουσα των Ηλεκτροκίνητων Αυτοκινήτων. 

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε έναν αγώνα του Formula E Championship και θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τα επιτεύγματα της πόλης μας στην επέκταση χρήσης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και τις υποδομές φόρτισης που έχουμε δημιουργήσει για τους πολίτες.’’ 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τι μπορεί να κάνει ένα μονοθέσιο Formula E, διακοσμημένο με την Αμερικάνικη Σημαία επάνω του, κατά μήκος της οδού Hope Street, με τον πρώην οδηγό της Formula 1 Lucas di Grassi στη θέση πίσω απ’ το τιμόνι να ξεσηκώνει το πλήθος.

Related

news 8247309733126331281

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item