GRAND PRIX ΚΙΝΑΣ: ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ

O Fernando Alonso με τη νίκη του επι Κινεζικού εδάφους μπήκε και πάλι για τα καλά στο κυνήγι του φετινού τιτλου, μιάς και ο μεγάλος του αντίπαλος και πρωτος στη βαθμολογία Sebastian Vettel τερμάτισε μόλις τέταρτος, πίσω απο τους Raikkonen και Hamilton. 
O Ισπανός από την τρίτη θέση, με μια εξαιρετική εκκίνηση περασε τη Lotus του Kimi Raikkonen και πεντε γύρους αργότερα, πηρε την πρωτοπορία από τον Hamilton. 



του Γιώργου Καπούσι

Aπό εκεί και έπειτα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, πράγμα που οφείλεται και εν μέρει στην καλή στρατηγική που ακολούθησε η Ferrari. 
Ο Alonso, όπως και οι Hamilton και Raikkonen ακολούθησαν παρόμοια στρατηγική, δηλαδή και οι τρεις εκκίνησαν με τη μαλακή γόμα,αλλά λόγω της υπέρμετρης φθοράς της αναγκάστηκαν να την αλλάξουν με την ενδιάμεση σχετικά νωρίς, ο Hamilton στον 5ο γύρο και οι Alonso-Raikkonen στον 6ο. 

Και οι τρεις ακολούθησαν στρατηγική τριών πιτ-στοπ.
 Ο παγκοσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel όμως, εκκινώντας από την 9η θέση, ακολούθησε την αντιστροφη στρατηγική απο αυτην των πρωτοπόρων. 
Εκκίνησε δηλαδή με την ενδιάμεση γόμα με σκοπό να κερδίσει κάποιες θέσεις, αφού οι αντιπαλοι του θα αναγκάζονταν να μπούν στα πιτ νωρίτερα από αυτόν. 

Έτσι,αν και βρέθηκε αρκετά ψηλά στην κατάταξη σε ενα σημειο του αγώνα, αναγκάστηκε να μπει και αυτός με τη σειρά του στα πιτ πέντε γύρους πριν το τέλος για να βαλει τη μαλακή γομα μιας και ο κανονισμός υποχρεώνει τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν και τους δύο τύπους ελαστικών. 

 Με αυτόν τον τρόπο ο Fernando Alonso κατέκτησε την 31η νίκη της καριέρας του και 10η με τα χρώματα της Ferrari. 

Η κατάταξη της βαθμολογούμενης δεκαδας με το πέσιμο της καρό σημαίας διαμορφώθηκε ως εξής: 

1.Fernando Alonso – Ferrari 

2.Kimi Raikkonen – Lotus-Renault GP 

3.Lewis Hamilton – Mercedes 

4.Sebastian Vettel – RBR-Renault 

5.Jenson Button – McLaren-Mercedes 

6.Felipe Massa – Ferrari 

7.Daniel Ricciardo – STR-Ferrari 

8.Paul di Resta – Force India-Mercedes 

9.Romain Grosjean – Lotus-Renault GP 

10.Nico Hulkenberg – Sauber-Ferrari

Related

news 212855192500949994

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item