13o ROTAX MAX Challenge - The Grand Finals

Ξεκινά σήμερα η προετοιμασία των οδηγών για τους  13ους μεγάλους τελικούς του Rotax Max Challenge στην Πορτογαλία καθώς όλοι οι οδηγοί πρέπει από σήμερα να βρίσκονται στην πίστα στο Portimao. 
Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για το Σάββατο 1 Δεκέμβρη. Δείτε παρακάτω, τις συμμετοχές στις οποίες δεν βρίσκονται δυστυχώς οι τέσσερις έλληνες οδηγοί μετά το γνωστό θέμα με τις αγωνιστικές άδειες, αλλά και μια μικρή παρουσίαση του παγκόσμιου θεσμού της Rotax.



Η όλη ιδέα του Rotax Max Challenge ξεκίνησε το 1999 για την διασκέδαση νέων και φιλόδοξων οδηγών αγώνων καρτ. 
Από το 2000 ξεκίνησε η διοργάνωση των Rotax Grand Finals και σήμερα οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν αποκτήσει τεράστιο πρεστίζ στον χώρο του επαγγελματικού καρτ. Αποτελούν αγώνα ορόσημο της αγωνιστικής σεζόν καθώς συμμετέχουν οδηγοί από περισσότερες από 50 χώρες και από τις 5 ηπείρους. 
Οι οδηγοί που παίρνουν το εισητήριο για τους τελικούς προκύπτουν από τα αντίστοιχα εθνικά Rotax Max Challenge της κάθε χώρας.


Όπως δηλώνει ο Klemens Dolzer υπεύθυνος πωλήσεων και Marketing της BRP - Powertrain, 214 οδηγοί από όλο τον κόσμο από τους καλύτερους κάθε χώρας, θα συναγωνιστούν με παρόμοιους εξοπλισμούς ανά κατηγορία έχοντας όλοι τις ίδιες ευκαιρίες να κερδίσουν.

Οι κατηγορίες είναι :

Rotax Junior MAX με 20,4 hp (13-16 ετών)
Rotax MAX Senior με 28,5 hp (15 ετών και άνω)
Rotax DD2 MAX με 32,6 hp (15 ετών και άνω)
Rotax DD2 Masters MAX με 32,6 hp ( 32 ετών και άνω)

Ταυτόχρονα υπάρχει και το Κύπελλο Εθνών ως έπαθλο  (η καλύτερη ομάδα που αποτελείται από έναν οδηγό ανά κατηγορία (Junior, Senior, DD2 MAX DD2 και Masters)

Θυμίζουμε πέρυσι την μεγάλη επιτυχία του Νίκου Κομνού όπου στην κατηγορία  Rotax MAX Senior τερμάτισε στην 13η θέση του μεγάλου τελικού αλλά και την πολύ καλή παρουσία του Στόγιαν Γκόσεβιτς.

Δείτε εδώ όλες τις συμμετοχές

Η Κύπρος συμμετέχει με τον Σάββα Χρυσοχόου στην κατηγορία Master DD2





Related

WSK 671945962310639012

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Παπαγεωργίου Γιάννης24 Νοεμβρίου 2012 στις 5:31 π.μ.

    Πολύ ωραίο άρθρο.. για αυτούς τους σπουδαίους αγώνες που μόνο στην Ελλάδα δεν τους θεωρούν σπουδαίους οι άρχοντες του χώρου. Είναι μεγάλη αδικία και τεράστιο κρίμα η μη εκπροσώπηση της Ελλάδας. Ακόμα δεν έχω καταλάβει το γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιτατι τωρα που εχει πεσει πεινα τσακωνονται ολοι για την μαρμιτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item