Ένας εξωπραγματικός παγκόσμιος τίτλος για τον Φέτελ

Μετά από έναν αγώνα –  γεμάτο αδρεναλίνη, από την αρχή μέχρι το τέλος κόντρα στις άστατες καιρικές συνθήκες όπου έκαναν δύσκολη την ζωή οδηγών και μηχανικών, ο Jenson Button κέρδισε για πρώτη φορά στη Βραζιλία, ενώ τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο στο πρωτάθλημα της F1 πήρε ο Sebastian Vettel!




 Ο Fernado Alonso κυνήγησε τον τίτλο κατακτώντας την 2η θέση αλλά δεν ήταν αρκετό, μένοντας 3 βαθμούς πίσω από τον Vettel και χάνοντας έτσι για άλλη μια φορά το πρωτάθλημα για λίγο. 
Για λίγους γύρους στην αρχή κρατούσε τον παγκόσμιο τίτλο στα χέρια του, όταν ο Vettel βρέθηκε με σπασμένη αεροτομή να κοιτάει ανάποδα τα μονοθέσια να το παιρνούν μετά από χτύπημα του Senna... αλλά σαν να μην συνέβαινε τίποτα και με απίστευτο πείσμα, επισκεύασε το τραυματισμένο μονοθεσιό του και γρήγορα μπήκε στην πρώτη δεκάδα που του έδινε τον τίτλο. Οδήγησε σταθερά μέχρι το τέλος τερμάτισε 6ος πήρε τον τίτλο, έσπασε το ρεκόρ του Ayrton Senna ως ο νεότερος πιλότος με 3 συνεχόμενους τίτλους και πολλά άλλα ρεκόρ που έγραψε η στατιστική για τον Γερμανό πιλότο.

Ο Vettel δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Είναι για μένα κάτι εξωπραγματικό ο τρίτος τίτλος και μάλιστα να τον κατακτώ εδώ, στη Βραζιλία.
Ένα από τα είδωλά μου, ο Άιρτον Σένα, ήταν από εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ομάδας. Είμαστε όλοι ένα σύνολο και κανένας δεν είναι πιο σημαντικός από τον άλλο. Κάνω αυτή τη δουλειά όχι γιατί με νοιάζει τι θα γράφει στο τέλος του μήνα η επιταγή με το μισθό μου, αλλά γιατί αγαπώ τη Formula1».
Δηλώσεις έκανε και η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ όπου έδειξε ενθουσιασμένη και περήφανη για το κατόρθωμα του πιλότου της Red Bull. 
«Είμαι ενθουσιασμένη και περήφανη για τον τίτλο του Φέτελ. Πήρε μια θέση στην ιστορία με το τρίτο πρωτάθλημα που κατέκτησε στα 25 του χρόνια. Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας πιλότος που μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες και να τα καταφέρει κάτω από πίεση. Είναι σπουδαίος οδηγός και με την επιτυχία του ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους καθώς μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν έφτασε στο στόχο του», είπε η Μέρκελ. 


Στο βάθρο του GP Βραζιλίας βρέθηκαν, 1ος ο J. Button (McLaren – Mercedes), 2ος ο F. Alonso (Ferrari) και 3ος ο F. Massa (Ferrari).



 Χορηγός άρθρου:


Related

news 5446547384879876591

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item