3ος Αγώνας Κυπέλου Λουξ - Αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε στην Καλαμάτα ο 3ος αγώνας του κυπέλου Λουξ στην πίστα SAN NICOLAS. Αξίζουν συγχαρητήρια στους Καλαματιανούς που αγκάλιασαν τον αγώνα και στην πίστα SAN NICOLAS που δείχνει ότι μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες και σίγουρα θα μπει και στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς.
Στα ευτράπελα του αγώνα ήταν οι υπηρεσίες του ΑΟΠ όπου θεατές και αγωνιζόμενοι πικράθηκαν από τα όσα είδαν τα μάτια τους.

Από την ανικανότητα των κριτών, μέχρι την βαριεστημάρα την ώρα της απονομής να φωνάξουν τους αγωνιζόμενους μπροστά στα έκπληκτα μάτια φίλων και συγγενών τους! Από τα επαναλαμβανόμενα λάθη στην απονομή των κυπέλων μέχρι το δελτίο τύπου των 5 λέξεων και τον άκυρο χαρακτηρισμό αγωνιζόμενου, που ανάρτησαν στον επίσημο δικτυακό τόπο της ΕΘΕΑ. (Ευτυχώς διορθώθηκε μετά την παρέμβαση του kartnews.gr αλλά οι σύνδεσμοι των αποτελεσμάτων, τους πατάς και βγάζουν ακόμα κινέζικα!)
Κρίμα που η παρουσία 39 οδηγών από διάφορα μέρη της Ελλάδας που στήριξαν τον θεσμό σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή και σε μια ακόμα πιο δυσκολη εποχή για το καρτ δεν ήταν αρκετή για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ο ΑΟΠ.
Στον αντίποδα οι εμπνευστές του κυπέλου ΛΟΥΞ που μετρά περισσότερα από 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα έκαναν ότι μπορούσαν για να καλύψουν τις όποιες αδυναμίες ανοίγοντας μέχρι και σαμπάνιες για τους νικητές. Οι αγωνιζόμενοι του θεσμού που διακρίνονται πρώτα από όλα για το ήθος τους στις περισσότερες περιπτώσεις αναγνώριζαν από μόνοι τους τα αγωνιστικά τους λάθη που δεν έβλεπαν οι κριτές, ενώ για άλλη μια φορά επικράτησε το φιλικό κλίμα, η αλληλοβοήθεια και η υποστήριξη μεταξύ των αγωνιζομένων.
Στο αγωνιστικό μέρος οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν:
Στην κατηγορία SUPER των εξατάχυτων όπου πήραν μέρος 12 καρτ o Ορφανίδης Ραφαήλ πέτυχε το απόλυτο κατακτώντας την 1η θέση στα χρονομετρημένα με τον εκπληκτικά ταχύτερο γύρο της ημέρας στο 44"125 κερδίζοντας την 1η θέση τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό της κατηγορίας.
Στην 2η θέση του τελικού τερμάτισε ο Δούσης Θοδωρής και στην 3η θέση ο Μίκης Καλογηράτος, ενώ στον ημιτελικό ο Καλογηράτος ήταν 2ος και ο Δούσης 3ος.
Την πεντάδα του τελικού συμπλήρωσαν ο Μέτζας Βαγγέλης και ο Γριπιώτης Τάσος.
Στην κατηγορία Λουξ πήραν μέρος 14 καρτ και αυτός που σάρωσε τα πάντα ήταν ο Καψής Αλέξανδρος. 1ος τόσο στα χρονομετρημένα όσο και στα 3 σκέλη των 24γύρων ενός μαραθώνιου αγώνα!
2ος και στα 3 σκέλη τερμάτισε ο Βασιλόπουλος Γιώργος ενώ στην 3η θέση του τελικού βρέθηκε ο Σαμούτης Αθανάσιος κατακτώντας ένα ακόμη κύπελο.
3ος στα 2 πρώτα σκέλη ήταν ο Δούβρης Χρίστος ενώ την πεντάδα του τελικού συμπλήρωσαν ο Ζώταλης Αποστόλης και ο Κιρίτσης Βασίλης.
Στην κατηγορία MASTERS με τα KF των 180+ κιλών πρωταγωνιστές ήταν οι νεαροί Τολός Κωνσταντίνος και Μαραγκός Γιάννης. Ο Τολός ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού παίρνοντας την πρώτη του καρό σημαία στην καριέρα του, ενώ ο Μαραγκός στην πρώτη του συμμετοχή σε επίσημους αγώνες κατέκτησε την 1η θέση στα χρονομετρημένα και την  1η θέση στον ημιτελικό.
Στον ημιτελικό 2ος ήταν ο Τολός και 3ος ο Καγιάφας Στέλιος ενώ στον τελικό παρόλο που ο Τάκης Παπαγιάννης πέρασε 2ος την γραμμή του τερματισμού κάνοντας ένα προσπέρασμα για σεμινάριο στον Καγιάφα λίγα μέτρα πριν το τερματισμό, οι κριτές του επέβαλαν ποινή 3 δευτερολέπτων  για πάτημα της γραμμής του τουνελ κατά την εκκίνηση του αγώνα και ενώ ξεκινούσε τελευταίος, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός βάθρου στην 4η θέση.
Έτσι στην 2η θέση του βάθρου ανέβηκε ο Καγιάφας Στέλιος και στην 3η θέση ο Σκοπελίτης Γιάννης, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Ασημακόπουλος Χρήστος.
Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα
Επόμενος αγώνας για το Λουξ είναι στις 20/11/2011.

Related

Loux Cup 8282445273398947463

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item