Γνωριμία με τον 16χρονο Θανάση Σαμούτη έναν πιλότο από τους Γόνους… Λάρισας

Ο Θανάσης Σαμούτης γεννήθηκε στους Γόνους Λάρισας στις 18-02-1995, ένα χωριό γύρω στά 40 χιλιόμετρα μακριά από την Λάρισα και δίπλα στα γραφικά Τέμπη.

Είχε την πρώτη του επαφή με αγωνιστικό καρτ το 2005 σε ηλικία 10 ετών, όπου πήρε μέρος σε φιλικούς επίσημους αγώνες στην κατηγορία mini σε τοπικό επίπεδο, εξαντλώντας την δύναμη του περισσότερο σε διασκέδαση & εκμάθηση παρά σε στόχους.

Από τα πρώτα βήματα του στην πορεία, έδειξε εξαιρετικά δείγματα οδηγικής ικανότητας μέσα στην πίστα, αλλά και σε ικανότητες μηχανικού, μιας και δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να σκαλίζει το Kart του κατά την διάρκεια των παύσεων ενός αγώνα……, ούτε καν στο σπίτι του!!!!

Το 2009 σε ηλικία 14 ετών έχοντας σασί TopKart και κινητήρες XTR & COMER αποφάσισε να πάρει μέρος σε κάποιους αγώνες του ΠΠΚ αλλά και στο SEEK Z CHAMPIONSHIP όπου στην κατηγορία KF3 παρόλο που ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος με πολύ πιο πεπειραμένους οδηγούς τα αποτελέσματά του ήταν πάντα ανάμεσα στους πρώτους, με αποτέλεσμα να κατακτήσει τελικά την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά με έναν αγώνα λιγότερο !!!!!

Το 2010, ο 15χρονος πλέον Θανάσης συνεχίζει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Hobby 125 όπου πάλι όπως και το 2009 αλλά αυτή την φορά όμως με Rotax Max κινητήρα και σασί TopKart & Zanardi , πάλι με έναν αγώνα λιγότερο κατακτά την 6η θέση στο πρωτάθλημα ανεβαίνοντας δύο φορές στο Podium των Νικητών.

Την χρονιά αυτή τον Θανάση υποστήριξαν οι Kiritsis Racing Team & Γρηγόρης Νεοχωρίτης.
Το 2011 με σασί Zanardi & κινητήρα Rotax Max κάνει την εμφάνιση του στον δεύτερο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Hobby 125 όπου με πολλά προβλήματα πλασάρεται δεύτερος με την τεχνική υποστήριξη του Γρηγόρη Νεοχωρίτη και αρωγό την οικογένεια του.

Σαν μικρότερος προσπάθησε να εξοικονομήσει εμπειρία απέναντι σε μεγαλύτερους και εμπειρότερους οδηγούς του χώρου.

Στις 7 & 8 Μαΐου του 2011 αποφάσισε να συμμετάσχει στους αγώνες ΛΟΥΞ με κινητήρα Rotax Max και σασί Zanardi κοιτώντας στα μάτια μεγαλύτερους και εμπειρότερους πιλότους της κατηγορίας αυτής.
Το αποτέλεσμα? Δεύτερος με την Πρώτη Συμμετοχή !
Αυτό που απέδειξε ο μικρός είναι ότι ο πακτωλός χρημάτων που κατασπαταλούνται στην χώρα μας δεν κάνει τους πρωταθλητές!!!!
Τεχνική Υποστήριξη? Samoutis Racing Team!
Συνταγή? ΗΘΟΣ - ΣΥΣΤΟΛΗ - ΕΥΓΕΝΕΙΑ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΣΤΟΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ - ΨΥΧΗ & ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ! ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ!!
Αυτός είναι ο Θανάσης από τους Γόνους Λάρισας.

Related

afieromata 2654417336864055566

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item