Αγωνιστική Οδήγηση Καρτ σε βρεγμένη πίστα

Οι περισσότεροι αποφεύγουν να τρέξουν οταν η πίστα είναι βρεγμένη... αλλά χάνουν την εμπειρεία που είχε ο Senna όταν χόρευε στην βροχή!



Το μεγάλο μυστικό είναι να αποφεύγουμε την αγωνιστική γραμμή που ακολουθούμε στην στεγνή πίστα. Παρόλο που ακούγετε παράλογο το καουτσούκ - (γόμα) που υπάρχει στην αγωνιστική γραμμή σε συνδυασμό με το νερό γίνεται ιδιαίτερα ολισθηρό.
Από κει και πέρα αν υποθέσουμε ότι έχουμε να στρίψουμε σε μια στροφή 90μοιρών αυτό που σίγουρα δεν βοηθάει είναι το παρατεταμένο φρενάρισμα. Ένα κοφτό φρενάρισμα που θα το καρτ στην στροφή (καθώς δεν ακολουθούμε την αγωνιστική γραμμή) σε συνδυασμό με το στριψιμο του τιμονιού μετά το φρενάρισμα θεωρείτε η ιδανικότερη οδήγηση. Καθώς οι ρόδες είναι στραμμένες φρενάρουν ήδη το καρτ μολις βρουν καλή πρόσφυση οπότε στην έξοδο μεταφέρουμε το βάρος ξανά στους πίσω τροχούς πατώντας προοδευτικά το γκάζι και ισιώνοντας το τιμόνι.
Όλα αυτά βέβαια θέλουν αρκετή εξάσκηση οπότε την επόμενη φορά που θα βρέξει... το καρτ σας και στην πίστα!

Related

technical 1544655492527858152

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item