Στο Μάνι-Κουρ ο τρίτος γύρος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Superkarts

Άλλος ένας πολύ σημαντικός αγώνας λαμβάνει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο, 7-8 Σεπτεμβρίου, για την κατηγορία των Superkarts στην περίφημη γαλλική πίστα προδιαγραφών Formula 1 του Μάνι-Κουρ. 



Του Γιάννη Γκρίλλα,


Η παγκόσμια ομοσπονδία, CIK-FIA, έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στην φετινή διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για την μεγάλη κατηγορία των Superkart, αυξάνοντας σε τέσσερις τους γύρους του πρωταθλήματος, καθώς φέτος προστέθηκε ο αγώνας στο Άσσεν της Ολλανδίας, που έγινε τον προηγούμενο μήνα στα πλαίσια του ‘’Gamma Racing Days’’. 

Ο αγώνας στο Μάνι-Κουρ, αποτελεί τον πρώτο από τους δύο γύρους που θα διεξαχθούν επί γαλλικού εδάφους, με το Le Mans να κλείνει την διοργάνωση στα τέλη Οκτωβρίου. 

Παράλληλα με τον αγώνα των Superkarts, θα λάβει χώρα το τοπικό GT Tour εξασφαλίζοντας έτσι, μεγάλη προσέλευση από πλευράς κόσμου και μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. 

Φέτος, οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι, αλλά αυτό φαίνεται να έχει επιδράσει ευεργετικά για τον θεσμό, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των κορυφαίων πιλότων έχουν μειωθεί αισθητά, ενώ δίνεται πλέον η δυνατότητα σε τοπικούς ήρωες να δείξουν τις ικανότητές τους. 

Όπως και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις σε Αγγλία και Ολλανδία, έτσι και στην Γαλλία, το ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσει η διαμάχη μεταξύ του Βρετανού Gavin Bennett (πρωτοπόρου αυτή τη στιγμή στην κατάταξη), και του Γάλλου διεκδικητή Emmanuel Vinuales, ο οποίος αγωνίζεται εντός έδρας αυτή τη φορά. 

Αν και ο Bennett πήρε το προβάδισμα στο Άσσεν από τον Vinuales, εξακολουθεί να υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα για την έκβαση του αγώνα στο Μάνι-Κουρ, αφού και οι δύο πιλότοι δείχνουν να τα πηγαίνουν εξίσου καλά στην συγκεκριμένη πίστα, έχοντας κατακτήσει και οι δύο νίκες στο παρελθόν εκεί. 

Το ενδιαφέρον, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Με δύο γύρους και συνολικά τέσσερις αγώνες να απομένουν για το τέλος του Πρωταθλήματος, υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες ανάκαμψης για τους πιλότους που δεν τα έχουν πάει και τόσο καλά μέχρι τώρα. 

Ο περσινός πρωταθλητής, Lee Harpham, έδειξε στον προηγούμενο αγώνα να συνέρχεται και να βρίσκει σιγά-σιγά τον εαυτό του, ενώ ο φορμαρισμένος Δανός, Henrik Lilja, θέλει αυτή τη φορά να ξεφύγει από τις ατυχίες που τον έχουν κρατήσει πίσω και να διεκδικήσει περισσότερα. 

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την σταθερότητα και την σοβαρότητα του τρίτου στην βαθμολογία, Γερμανού Daniel Hentschel, που ξεκίνησε μεν τη σαιζόν με προβλήματα στο set-up του μονοθεσίου του, αλλά πλέον δείχνει να τα ξεπερνά και να γίνεται πολύ απειλητικός για τους δύο πρωτοπόρους. 

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους τοπικούς ήρωες, Alexander Sebastia και Cyril Vayssie, αλλά και πιλότους όπως ο Τσέχος Adam Kout, ο Ολλανδός Marcel Maasmann και ο Φινλανδός Vesa Lehtinen, οι οποίοι είναι θεωρητικά αουτσάιντερ, αλλά παραμένουν πάντα επικίνδυνοι. 

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου, στις 16:15 τοπική ώρα και ο δεύτερος για το πρωί της Κυριακής στις 11:25.

Related

superkarts 7291233506226049649

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item