Αφιέρωμα-φόρος τιμής στον αδικοχαμένο πιλότο Allan Simonsen

Ένας μήνας έχει περάσει και οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, από το άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του 34χρονου Δανού πιλότου Allan Simonsen, που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουνίου στον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, κάνοντας απλά αυτό που αγαπούσε πιο πολύ στη ζωή του. Το kartnews.gr αποτίει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο πιλότο, με ένα αφιέρωμα για την ζωή και τα επιτεύγματα του.


Του Γιάννη Γκρίλλα,

Ο Allan γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου του 1978 στο Odense της Δανίας. Από μικρή ηλικία κόλλησε το ‘’μικρόβιο’’ του μηχανοκίνητου αθλητισμού και από το 1990 μέχρι το 1999 που μεταπήδησε στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, άφησε υπέροχες αναμνήσεις στο χώρο του καρτ της πατρίδας του. 

Ήταν στην ελίτ του αθλήματος, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κερδίσει κάποιον διεθνή τίτλο, όμως παρέμενε πάντα ταπεινός και πειθαρχημένος στην σκληρή δουλειά και την προπόνηση. 

Όλος ο χώρος εκτιμούσε τις ανθρώπινες αρετές του και το αίσθημα του ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’ που τον διέκρινε σε όλους τους αγώνες που λάμβανε μέρος, ενώ όλοι είχαν να λένε για το πόσο καθαρός οδηγός ήταν. 

Το 2003 έδωσε μια νέα ώθηση στην καριέρα του, διαλέγοντας έναν πρωτότυπο και δύσκολο δρόμο.

Αποφάσισε να αλλάξει ήπειρο και να μετακομίσει στην άγνωστη για εκείνον και αχανή Αυστραλία. Σχεδόν στην άλλη άκρη του κόσμου έφτασε, για να κυνηγήσει το όνειρό του! Να γίνει επαγγελματίας οδηγός αγώνων και να ζήσει μέσα από αυτό που αγαπούσε. 

Σημείωση: το εγχείρημα του αυτό το ξεκίνησε με μηδενικό προϋπολογισμό. 

Ήταν πολύ αποφασισμένος για να πετύχει, αλλά γνώριζε ότι να φτάσει ως τη Formula1 είναι εξαιρετικά δύσκολο και οι αγώνες στην Ευρώπη ήταν κάπως κορεσμένοι. 

Παρά το γεγονός ότι του πήρε κάποιο διάστημα, κατάφερε τελικά να αγωνίζεται και να βγάζει ταυτόχρονα το ψωμί του μέσα από το πάθος του και λίγα χρόνια αργότερα να γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους οδηγούς σε ολόκληρη την Αυστραλία. 

Τα επιτεύγματά του στις πίστες: 

-Το 1999 κερδίζει το Δανικό Πρωτάθλημα Formula Ford 
-To 2000 αγωνίζεται στη Formula Palmer Audi και έπειτα στην Γερμανική Formula 3 
-To 2001 στην Formula Renault 2.0 της Αγγλίας -Το 2003 ξεκίνησε να οδηγεί στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα Nations Cup, στο Sandown 500 και στο Bathurst 1000 V8 Supercar. 
-To 2007 κέρδισε το Αυστραλιανό Πρωτάθλημα του GT και το 2008 ήρθε δεύτερος. 
-Το 2009 κέρδισε στο GT2 1000km Okayama 
-Στο Le Mans πήρε μέρος επτά φορές, από το 2007 μέχρι και φέτος, τερματίζοντας δύο φορές στο βάθρο της κατηγορίας GT2, τρίτος το 2007 και δεύτερος το 2010. 

Ο Simonsen αποτελούσε πρότυπο για τους νεαρούς Δανούς οδηγούς, οι οποίοι για να τιμήσουν τη μνήμη του τοποθέτησαν στα καρτ τους, σε όλους τους αγώνες που έχουν γίνει από το θάνατό του μέχρι σήμερα, τον αριθμό 95. 

Τον αριθμό της Aston Martin που οδηγούσε ο Allan και τον οδήγησε στο θάνατο.

Για την κίνηση αυτή μερίμνησε προσωπικά ο γνωστός Δανός οδηγός καρτ Kevin Rossel. Ο εργοστασιακός οδηγός της Birel μοίρασε ο ίδιος στα paddocks τα αυτοκόλλητα, τα οποία έφτιαξε η εταιρία tuning κινητήρων, One. 

Ο Rossel γνώριζε λίγο τον Allan, αλλά ήταν ο πατέρας του εκείνος που τον γνώριζε πολύ στενά από τα χρόνια του στα καρτ, επιθυμία του οποίου ήταν να κάνουν αυτή την κίνηση εις μνήμην του Simonsen. 

Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Allan Simonsen, o χώρος του καρτ δεν θα ξεχάσει ποτέ την συνεισφορά σου στο άθλημα.


Related

Simonsen 6185991883869748748

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item