F1 in Schools 2013 - Αποτελέσματα (Video)

Οι τελικοί της ελληνικής F1 in Schools 2013 έγιναν και φέτος με επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, όπου είχαν γίνει και πέρυσι.
Η Πρωταθλήτρια Ομάδα του F1 in Schools Ελλάδος 2013 είναι η ομάδα Speed Deamons από την Ελληνογερμανική Αγωγή.






Την 2η θέση κατέλαβε η ομάδα Ground Force Project από την Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου και την 3η θέση η ομάδα WhiteBlue Bullets από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Τα υπόλοιπα Βραβεία των Τελικών Αγώνων απονεμήθηκαν στις παρακάτω Ομάδες:

WhiteBlue Bullets: Καλύτερης Ομάδας Γυμνασίου
Ground Force Project: Καλύτερου Εκθεσιακού Περιπτέρου
Speed Deamons: Καλύτερου Χαρτοφυλακίου (Portfolios)
Tachytis: Καλύτερων Ενεργειών Μάρκετινγκ και Εύρεσης Χορηγιών
Ptolemaida Drag Team: Καλύτερης Προφορικής Παρουσίασης
WhiteBlue Bullets: Καινοτόμου Σκέψης
Tethrippon Team: Καλύτερης Δημιουργίας Ταυτότητας Ομάδας
Speed Deamons: Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής F1 Μοντέλου
Ground Force Project: Έρευνας και Ανάπτυξης
WhiteBlue Bullets: Γρηγορότερου F1 Μοντέλου
Fulmine: Αγώνων Ταχύτητας
Knock Out P6wer: Εμμονής Αντιμετώπισης Αντιξοοτήτων
The Aces: Εξόχου “Ευ Αγωνίζεσθαι”
Lightning Team Storm: Καλύτερης Ιστοσελίδας
Extreme Racing: Καλύτερης Χρήσης Εργαλείων
Social Media SpeedF1re: Διοργανωτών Αγώνων
Argo: Γυναικείας Επιτροπής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού




Συγκριτικά με τους τελικούς του 2012 υπάρχουν αρκετές ομοιότητες και αρκετές διαφορές.

Οι διαφορές επικεντρώνονται : 

1. Στο μεγάλο πλήθος των διαγωνιζομένων, που διπλασίασε τις ημέρες των τελικών (Παρασκεή και Σάββατο αντί μόνο Σάββατο) και καθυστέρησε υπερβολικά τη λήξη και τις απονομές (που έγιναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου !), 
2. Στη μάχη σώμα με σώμα που δόθηκε μεταξύ των αγωνιστικών ομάδων που υπέβαλαν μέχρι και ενστάσεις. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός. Με εξαίρεση έναν αγωνιζόμενο που ήταν πολύ αργός γιατί το όχημά του ήταν υπέρβαρο από τα πολλά στρώματα βαφής που του είχε βάλει (του είχε αλλάξει πολλές φορές το χρώμα χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες), οι διαφορές των υπολοίπων κειμένονταν πολλές φορές στα εκατοστά του δευτερολέπτου. 
3. Στην εντυπωσιακή κατάρριψη των περσινών χρόνων, που προοιωνίζουν έντονο ανταγωνισμό και δημιουργούν προσδοκίες για επιτυχίες ακόμα και στους παγκόσμιους τελικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρόνος του περσινού νικητή ήταν αρκετά δέκατα υψηλότερος από του φετινού. 
4. Στην αλλαγή της νικήτριας ομάδας (η περσινή ήρθε δεύτερη), 
5. Στη δυνατότητα που δίδεται στη δεύτερη και τρίτη ομάδα να συμμετάσχει στους παγκόσμιους τελικούς, με την προϋπόθεση συνεργασίας με άλλη ομάδα του εξωτερικού. 
6. Στην ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση των αποτελεσμάτων (streaming), 
7. Καθώς και στην αλλαγή του υπεύθυνου της διοργάνωσης που φέτος ήταν ο Πάνος Σεϊτανίδης αντί του υπεύθυνου έρευνας και ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής και εξαίρετου ερευνητή και διδασκάλου Δρ.Σοφοκλή Σωτηρίου. 

Οι ομοιότητες με τους περσινούς εθνικούς τελικούς είναι : 
1. Η τέλεση των αγώνων στον ίδιο χώρο, δηλαδή στο κλειστό γυμναστήριο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, 
2. Η διατήρηση του υψηλού επιπέδου της διοργάνωσης, 
3. Η αρτιότητα των εγκαταστάσεων της Ελληνογερμανικής Αγωγής, 
4. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και, 
5. Η απονομή των βραβείων στη νικήτρια ομάδα από τον Κωνσταντίνο, ο οποίος προηγουμένως τιμήθηκε φέτος όπως και πέρυσι από το Σχολείο του, την διοργανώτρια Ελληνογερμανική Αγωγή, με αναμνηστική πλακέτα για τις διακρίσεις του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, που φέτος ήταν εντυπωσιακά μεγαλύτερες από τις περσινές, όπως τονίστηκε και από τους διοργανωτές. 

Οι Έλληνες διοργανωτές του F1 in Schools υποσχέθηκαν το 2014 να έχει πιο ευέλικτο πρόγραμμα, με τις συμμετοχές στους τελικούς να γίνει προσπάθεια να περιορισθούν στα επίπεδα του 2012, δηλαδή στις 16 αντί για τις 28 του 2013, προβλέποντας δημιουργία τοπικών πρωταθλημάτων για την προεπιλογή των ομάδων, που θα δώσουν το εισιτήριο για τους εθνικούς τελικούς στους 3 πρώτους κάθε Περιφέρειας. 

Φυσικά αυτό απαιτεί πολλαπλάσιο χρόνο και προσπάθεια εκ μέρους των διοργανωτών που μόνο η πολύ μεγάλη αγάπη και η αφοσίωση στη διοργάνωση και στην εκπαίδευση γενικότερα μπορεί να κινητοποιήσει. 

 Εμείς να τους ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας κάθε επιτυχία !



Related

news 5889777621790214994

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Συγχαρητήρια στη νικήτρια ομάδα Speed Deamons. Η προσπάθεια ήταν μεγάλη σε όλα τα επίπεδα και απέδωσε. Ραντεβού το Σεπτέμβριο στο Τέξας.

    www.materealise.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στην Ελληνογερμανική Αγωγή. Ξέραμε ότι έχει ωραία κτίρια ωραίες εγκαταστάσεις, μάθαμε ότι έχει την καλύτερη ομάδα f1 in schools στην Ελλάδα. Αυτό που δεν φανταζόμασταν είναι ότι έχει μαθητή τέτοιο οδηγικό ταλέντο. Υπάρχει κάτι άλλο που έχει και δεν το ξέρουμε ?
    Ευχόμαστε επιτυχίες και πρωτιές και στη Formula 1 (τη μεγάλη) !
    Μπράβο βρε παιδιά !

    Top Gear

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item