WSK Master Series: Αναλυτικά αποτελέσματα του 3ου αγώνα στο Precenicco

Ένα ακόμα φανταστικό Σαββατοκύριακο τελείωσε χθες στο Precenicco της Ιταλίας, με τον αγώνα για τον 3ο γύρο του WSK Master Series να μας αφήνει πάλι με τεράστια χαμόγελα, μετά την δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα, καθώς ο ‘’ Κωνσταντίνος’’ κατάφερε πάλι να μας κάνει περήφανους, κατακτώντας επάξια την δεύτερη θέση. Ξεκινώντας τον απολογισμό του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, 




Του Γιάννη Γκρίλλα


θα ξεκινήσουμε από την κατηγορία MINI, στην οποία και συμμετείχε ο νεαρός Έλληνας οδηγός. 
Πριν τον αγώνα, όλοι πίστευαν ότι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ο Ισπανός Martinez Eliseo και ο Ινδός Maini Kush, θα έδιναν μάχη ρόδα με ρόδα, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. 
Ο Ινδός οδηγός της Tony Kart, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τον Eliseo. 
Ο μόνος αντίπαλος, όπως αποδείχτηκε, του Ισπανού ήταν ο δικός μας ‘’Κωνσταντίνος’’ σε μια παραλίγο επανάληψη των όσων έγινα πριν δύο βδομάδες στο Σάρνο, εκεί που ο ‘’Κωνσταντίνος’’ πήρε την νίκη στο τέλος από τον ομόσταβλο του. 
Χθες όμως, ήταν η σειρά του Martinez να πανηγυρίσει την πολυπόθητη νίκη, η οποία ουσιαστικά του εξασφάλισε και τον τίτλο στην κατηγορία, καθώς ο Kush τερμάτισε μόλις 8ος και απώλεσε κάθε ελπίδα να στεφθεί πρωταθλητής. 
Επίσης το τρίτο φαβορί ο Βέλγος Lindh Rasmus μετά από έναν απογοητευτικό αγώνα τερμάτισε μόλις στην 12η θέση και έχασε και αυτός το τρένο του τίτλου. 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα και η γενική κατάταξη: 1ος Eliseo Martinez (Gamoto Racing), 2ος ‘’Κωνσταντίνος’’ (Gamoto Racing), 3ος Abdul Gafar (Gamoto Racing). 

Στην γενική κατάταξη: 1ος Eliseo Martinez 158Βαθμ. 2ος Maini Kush 116Βαθμ. 3ος Lindh Rasmus 79Βαθμ. 
Ο ‘’Κωνσταντίνος’’ ανέβηκε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας αγωνιστεί σε έναν μόλις αγώνα 


Για την κατηγορία KF Junior, ο Ιταλός Alessio Lorandi της Tony Kart, ήταν αχτύπητος για άλλη μια φορά και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για την κατηγορία, κατακτώντας την νίκη και ουσιαστικά σφράγισε τον τίτλο του πρωταθλητή της σειράς. Πολύ καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με την 2η θέση για τον Άγγλο Daniel Ticktum της FA και για τον Robert Shwartzman της Tony Kart που τερμάτισε 3ος. 
Οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου, πριν από αυτόν τον αγώνα, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απειλήσουν τον Lorandi. 
Την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Ρώσος Nikita Mazepin της Tony Kart τερματίζοντας 5ος, ενώ o Άγγλος Norris Lando της FA ήταν 6ος. Οι Sitnikov, Pulcini και Thompson απογοήτευσαν με τις θέσεις που κατέλαβαν τελικά. 
Αποτελέσματα αγώνα και γενική κατάταξη: 1ος Alessio Lorandi (Tony Kart), 2ος Daniel Ticktum (FA Racing), 3ος Robert Shwartzman (Tony Kart). 
Στην Γενική κατάταξη: 1ος Alessio Lorandi (Tony Kart) 203Βαθμ. 2ος Norris Lando 96Βαθμ. 3ος Sitnikov Nikita 82Βαθμ. 

 Στην κατηγορία KF, ο Ιταλός Dorian Boccolacci της Energy έδειξε και αυτός ότι δεν έχει αντίπαλο όσον αφορά τον τίτλο στην κατηγορία των αυτόματων, δυσκολεύτηκε όμως να πάρει την νίκη στο Precenicco, καθώς πιέστηκε αφόρητα μέχρι και την γραμμή του τερματισμού από τον Άγγλο Ben Barnicoat της ART GP. 
Ο Barnicoat επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα προσπαθώντας για την νίκη που θα του επέτρεπε να ελπίζει ακόμα και στον τίτλο. 
Αντίθετη πορεία είχε σε αυτόν τον αγώνα ο Κροάτης Martin Kodric της FA Racing ο οποίος απογοήτευσε τερματίζοντας μόλις 15ος. 
Αυτός μαζί με τον Πολωνό Basz Karol, ήταν πριν τον αγώνα οι μόνοι που μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια τον Boccolacci όσον αφορά την διεκδίκηση του τίτλου όμως ο μεν Κροάτης δεν τα πήγε καλά στον αγώνα και ο δε Πολωνός δεν κατάφερε να αγωνιστεί καν. 
Τέλος πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Άγγλος Ben Hanley της ART GP κατακτώντας την 3η θέση, ο οποίος αποφάσισε να συμμετάσχει στον αγώνα με αυτόματο καρτ στην κατηγορία των KF, ενώ στους προηγούμενους αγώνες συμμετείχε στα εξατάχυτα καρτ. 
Συνοπτικά τα αποτελέσματα: 1ος Dorian Boccolacci (Energy Racing), 2ος Ben Barnicoat (ART GP), 3ος Ben Hanley (ART GP). 
Στην Γενική κατάταξη: 1ος Dorian Boccolacci 188Βαθμ. 2ος Basz Karol 107Βαθμ. 3ος Ben Barnicoat 86Βαθμ. 

Για το τέλος αφήσαμε την κατηγορία των εξατάχυτων καρτ KZ2, όπου και εδώ δεν σημειώθηκε καμιά μεγάλη έκπληξη. 
Ο Ολλανδός Max Verstappen της CRG πήρε την καρό σημαία επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο καλύτερος οδηγός στην κατηγορία, ακολουθούμενος από τον Τσέχο Patrik Hajek της Praga Racing και τον Ιταλό Riccardo Negro της DR Racing, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη η οποία κρίθηκε στην γραμμή του τερματισμού φέρνοντας τον Hajek 2ο και τον Negro 3ο. 
Στον επόμενο αγώνα αναμένεται φοβερή μάχη για την 2η και 3η θέση του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Τσέχο και τον Ιταλό, καθώς τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός στην γενική κατάταξη. 
Ο αγώνας σίγουρα θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν έπαιρναν μέρος ο Ιταλός Paolo De Conto και ο Άγγλος Ben Hanley που όπως προαναφέραμε αγωνίστηκε στην κατηγορία των αυτόματων καρτ. Επίσης απογοητευτική εμφάνιση και τελευταία θέση για τον μέχρι πρότινος διεκδικητή του τίτλου Charles LeClerc. 
Συνοπτικά τα αποτελέσματα: 1ος Max Verstappen (CRG), 2ος Hajek Patrik (Praga Racing), 3ος Riccardo Negro (DR Racing). 
Γενική κατάταξη: 1ος Max Verstappen 171Βαθμ. 2ος Negro Riccardo 94Βαθμ. 3ος Hajek Patrik 93Βαθμ.

Related

WSK Master Series 7297649000932841206

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item