Στο ‘’Coppa dei Campioni’’ ο βετεράνος πιλότος Tobie Sinclair της Maranello Hellas

Μετά την περσινή τεράστια επιτυχία που σημείωσε η αναβίωση του θρυλικού αγώνα ‘’Coppa dei Campioni’’, αποφασίστηκε φέτος η εκ νέου διοργάνωση του αγώνα ιστορικών καρτ υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CIK-FIA) και της Ιταλικής Λέσχης Ιστορικών Αυτοκινήτων (ASI). 
Η φετινή διοργάνωση έχει οριστεί να λάβει χώρα στις 24 με 26 Μαΐου, και πάλι στην πίστα Azzurra του Jesolo της Ιταλίας. 



Του Γιάννη Γκρίλλα

Ο Πρόεδρος της ιταλικής λέσχης Angelo Parilla, δήλωσε ότι μετά τις 163 συμμετοχές που είχε η περσινή διοργάνωση, φέτος αναμένονται πάνω από 230. 
Ανάμεσα σ’ αυτές θα είναι και του ‘’δικού’’ μας, παλαίμαχου οδηγού, Toby Sinclair, ο οποίος θα συμμετάσχει στις κατηγορίες ClasCIK IV και Modern.

Ο αγώνας του Coppa dei Campioni αποτελούσε τις δεκαετίες του 70’ και του 80’ ένα παραδοσιακό event για τον κόσμο του αγωνιστικού καρτ και είχε αντίστοιχη αίγλη και λάμψη με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί της εποχής συμμετείχαν για να προσθέσουν στο παλμαρέ τους μια διάκριση στον συγκεκριμένο αγώνα. 


Η διοργάνωση βοήθησε τα χρόνια εκείνα, τα μέγιστα στην διάδοση και την ανάπτυξη του σπορ στην Ευρώπη και η Παγκόσμια Ομοσπονδία εκτιμώντας το γεγονός αυτό, βοήθησε πέρσι στην αναβίωση του αγώνα, θεωρώντας τον παράλληλα ως ιδανική ευκαιρία εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυση της. 

Από την μεριά της, η ASI, η οποία αριθμεί αυτή τη στιγμή πάνω από 190.000 ενεργά μέλη και ο πρόεδρος της, κατάφεραν μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα από την ενασχόλησή τους με το καρτ σαν κομμάτι της λέσχης, να είναι σε θέση να διοργανώνουν έναν αγώνα αντάξιο της προϊστορίας του. 

Στο οργανωτικό κομμάτι, ήδη έχουν οριστεί τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που θα φιλοξενήσουν τους συμμετέχοντες και θα κάνουν απολαυστικότερη την εμπειρία τους στην ιταλική πόλη, καθώς και η μεταφορά στην πίστα όλων των οδηγών και των πληρωμάτων. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα καρτ όπως και πέρσι θα χωριστούν σε 9 κατηγορίες ανάλογα με την χρονολογία κατασκευής τους και την χρήση ή όχι κιβωτίου ταχυτήτων: 
ClasCIK I, καρτ χρονολογίας 1956-1963, 
ClasCIK II, καρτ χρονολογίας 1964-1971, 
ClasCIK III, καρτ χρονολογίας 1972-1977, 
ClasCIK IV, καρτ χρονολογίας 1978-1984 
και η μονή κατηγορία αυτόματων καρτ Modern χρονολογίας 1985-1992.

Related

WSK 8529016759153801632

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item