1ος αγώνας CIK-FIA European Championship KZ - Ανασκόπηση και Aποτελέσματα

Ο πρώτος αγώνας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της CIK-FIA, για το 2013, ολοκληρώθηκε χθες στην πίστα ProKart Raceland του Wackersdorf της Γερμανίας, υπό τα βλέμματα του Προέδρου της CIK, χαλίφη Al Shaik Abdulla bin Isa και του Αντιπροέδρου Kees van de Grint.
Ένας αγώνας που εκπλήρωσε τις προσδοκίες όλων με το πλούσιο θέαμα και το ενδιαφέρον που πρόσφερε, αλλά γέννησε και ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για τον επόμενο και τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στο Γκενκ του Βελγίου. 


Του Γιάννη Γκρίλλα, 


Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και στις δύο κατηγορίες εξατάχυτων, αρκετοί ήταν οι οδηγοί που έδειχναν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την νίκη και έτσι υπήρχαν αρκετές εναλλαγές, ιδιαίτερα στην κατηγορία ΚΖ2 όπου κυριολεκτικά έγινε χαμός. 

Εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην αλλαγή των ισορροπιών που επέφερε ο νέος κανονισμός για την ηχορύπανση των εξατμίσεων, ο οποίος ταλαιπώρησε πολύ τους οδηγούς. 
Τελικά, οι Κυριακάτικοι τελικοί των δύο κατηγοριών, είχαν αρκετές εναλλαγές και εκπλήξεις σε σχέση με την πρώτη μέρα αλλά ακόμα και σε σχέση με τα ημιτελικά. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή. 
Στην κατηγορία ΚΖ, είχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη για τον Verstappen, τα πράγματα όμως δεν ήταν
τόσο ξεκάθαρα, όσο δείχνουν τα τελικά αποτελέσματα.
Ο Ολλανδός Max Verstappen της CRG, έπρεπε να παλέψει πολύ σκληρά για να καταφέρει να πάρει την νίκη παρ’ ότι ήταν το μεγάλο φαβορί απ’ την αρχή. 
Ενώ κέρδισε όλους τους προκριματικούς και τα χρονομετρημένα μάλλον εύκολα, στον ημιτελικό είχε να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό του συμπατριώτη και teammate του Jorrit Pex, αλλά και του Ιταλού οδηγού της Tony Kart Marko Ardigo, πριν πάρει το προβάδισμα εν’ όψη τελικού. 

Εκεί, κάνοντας ένα κακό ξεκίνημα στην αρχή βρέθηκε πίσω. Μετά όμως από τρεις γύρους ανέβηκε πάλι στις πρώτες θέσεις και δίνοντας μια όμορφη μάχη για λίγους γύρους με τον επίσης συμπατριώτη του Lammers Bas της Intrepid, ανέκτησε το προβάδισμα το οποίο και διατήρησε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. 

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Marco Ardigo στον τελικό, καθώς εκκινώντας τελικά από την έκτη θέση του grid, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο ως τρίτος απειλώντας μάλιστα και την δεύτερη θέση του Lammers, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. 
Τα άλλα μεγάλα ονόματα τις κατηγορίας όπως οι Lennox Lamb Jordon, Jorrit Pex, Jonathan Thonon, Paolo de Conto, Ben Hanley και Charles LeClerc, αρκέστηκαν τελικά στις πιο πίσω θέσεις. 

Αναλυτικά αποτελέσματα τα οποία διαμορφώνουν και την γενική κατάταξη στο πρωτάθλημα: 
1ος Max Verstappen (CRG) 25Βαθμ. 
2ος Lammers Bas (Intrepid) 20Βαθμ. 
3ος Marco Ardigo (Tony Kart) 16Βαθμ. 



Στην κατηγορία ΚΖ2 μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Ιταλός πιλότος της DR Riccardo Negro, ο οποίος όμως αγωνίστηκε με Γερμανική license. 
Ο Negro για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Wackersdorf χρειάστηκε τεράστιο αγώνα. Αρχικά πήρε την τρίτη θέση στο δεύτερο γκρουπ των ημιτελικών, πίσω από τον Σουηδό Joel Johansson της Energy Racing και τον Ιταλό Felice Tiene της CRG. 

Πριν από τον τελικό ο Negro χρειάστηκε να κάνει κάποιες αλλαγές στο στήσιμο του καρτ του, καθώς η θερμοκρασία στην πίστα είχε ανέβει αρκετά και τα δεδομένα του αγώνα άλλαζαν. Αυτές οι αλλαγές φαίνεται ότι έπιασαν τόπο αν κρίνουμε απ’ το αποτέλεσμα στον τελικό. 
Εκεί και ενώ εκίνησε από την τρίτη σειρά, οδηγώντας αποφασιστικά, προσπέρασε αρχικά τον Johansson και στη συνέχεια τον έτερο Σουηδό Douglas Lundberg της Maranello. 

Ο επίσης Ιταλός Marco Zanchetta της Maranello, νικητής του πρώτου γκρουπ ημιτελικών και μεγάλο φαβορί του αγώνα, ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής τον Negro όμως τελικά δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα σε κανένα σημείο. 
Τρίτος τερμάτισε τελικά ο Johansson, που έδειξε έτοιμος να παλέψει για τον τίτλο στον επόμενο αγώνα. 

Αναλυτικά αποτελέσματα τα οποία διαμορφώνουν και την γενική κατάταξη στο πρωτάθλημα: 
1ος Negro Riccardo (DR Racing) 25Βαθμ. 
2ος Zanchetta Marco (Maranello) 20Βαθμ. 
3ος Johansson Joel (energy Racing) 16Βαθμ. 

Τέλος, όσον αφορά την ελληνική παρουσία στο Wackersdorf, o Στέφανος Καμιτσάκης με την Intrepid Hellas δεν πήρε τελικά μέρος, ενώ ο Σέρκος Μοβσεσιάν της Maranello Hellas παρά την πολύ σπουδαία προσπάθεια που κατέβαλε δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά της Κυριακής, παίρνοντας την 84η θέση των προκριματικών του Σαββάτου. 


Related

WSK 8128584099291575734

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item