Τα γάντια του Σένα σπάνε ακόμα ρεκόρ...

Τα γάντια με τα οποία ο Άιρτον Σένα πανηγύρισε τον τρίτο του τίτλο το 1991 δημοπρατήθηκαν έναντι του συνολικού ποσού των 25.600 ευρώ σε δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο. 
Ο σκοπός της δημοπρασίας ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα με τα οποία θα βοηθηθούν πρώην αλλά και νυν μηχανικοί του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, όπως και οι οικογένειες τους. 
Ποιος είναι ο νέος τυχερός ιδιοκτήτης;


Συνολικά συγκεντρώθηκαν 106.829 ευρώ κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, την οποία παρουσίασε ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, Τζάκι Στιούαρτ.

Στη βραδιά που φιλοξενήθηκε στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου τα γάντια που φόρεσε ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής το 1991, τη χρονιά που κατέκτησε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του, πωλήθηκαν αντί του ποσού των 22.000 λιρών (25.600 ευρώ).

Ο τυχερός είναι το μεγάλο αφεντικό της ομάδας της Lotus, ο Ζεράρ Λόπες. 
Τα γάντια επέστρεψαν σπίτι τους κατά μια έννοια, αφού η σημερινή Lotus είναι η Toleman, ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του στην F1, ο Σένα. 

Τα γάντια δώρισε ο πιο κοντινός άνθρωπος του Σένα στη Φόρμουλα 1, ο Τζο Ραμίρες, ο πρώην συντονιστής στη McLaren και ο άνθρωπος που προσπάθησε να χειριστεί τη δύσκολη συνύπαρξη του Αλαίν Προστ με τον Σένα. 

Στο Hall of Fame του περιοδικού Motorsport που διοργάνωσε την δημοπρασία, μπήκαν ο Νίκι Λάουντα, ο πατέρας (Γκρέιαμ) και ο γιος (Ντέιμον) Χιλ, ο μυθικός Κόλιν Τσάπμαν της Lotus και ο Δανός οκτώ φορές νικητής στον 24ωρο αγώνα Le Mans, Τομ Κρίστενσεν.

Related

news 7947765735800005841

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item