O Camponeschi και ο Easthope βραβεύτηκαν στο FIA Gala στην Κωνσταντινούπολη

Μετά το Νέο Δελχί στην Ινδία, σειρά φέτος είχε η Κωνσταντινούπολη να υποδεχτεί τους πρωταθλητές των μηχανοκίνητων πρωταθλημάτων που βραβεύτηκαν στο ετήσιο FIA Gala.
Από το χώρο του καρτ βραβεύτηκαν ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής KF1 Flavio Camponeschi και ο Βρετανός νικητής του πρωταθλήματος U18 Henry Easthope. 





Παράλληλα βραβεύτηκε η εργοστασιακή ομάδα της Sodi, για την κατάκτηση του τίτλου κατασκευαστών που πήρε χάρη στον Henry Easthope. 
Ο Flavio Camponeschi, που πέρυσι ήταν τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατάφερε τελικά να πάρει το πρωτάθλημα φέτος. 
Ο 20χρονος Ιταλός πιλότος που τρέχει με την εργοστασιακή ομάδα της Tony Kart έκανε πραγματικότητα το όνειρό του κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα KF1. 
 Κέρδισε τους τρεις από τους τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος, και παρά τις ατυχίες του στον τελευταίο αγώνα στο Macau κατέκτησε άξια τον τίτλο. 

O Flavio Camponeschi, παγκόσμιος πρωταθλητής KF1  με τον Angelo Sticchi Damiani

 Σε δηλώσεις του ο Flavio ανέφερε:
 <<Στη Suzuka ήμουν πολύ γρήγορος και μερικές φορές τυχερός, αλλά στο Macau τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα παρόλο που και εκεί ήμουν αρκετά γρήγορος, καθώς αντιμετώπισα αρκετές ατυχίες. Όταν η μίζα μπλόκαρε στο πρώτο σκέλος, νόμιζα ότι έβλεπα εφιάλτη, και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω. 
Το καλό είναι ότι κατάφερα και ξεκίνησα το δεύτερο σκέλος, κάνοντας έναν από τους καλύτερους αγώνες μου, αφού κατάφερα από την 30η θέση να βρεθώ 2ος. Αυτό που μετράει είναι ότι πήρα το πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος.>> 

 Το πρωτάθλημα U18 (κάτω των 18) είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και ενδιαφέροντα πρωταθλήματα, αφού οι αγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν ίδια μοτέρ με διαφορετικά σασί. Ο Henry Easthope μετά τη νίκη του στην Προτογαλία, κατάφερε να μείνει μπροστά στο πρωτάθλημα και μετά τον αγώνα στην Angerville της Γαλλίας. Έχοντας το πλεονέκτημα της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα, πήγε στο Bahrain, στον πρώτο αγώνα της CIK-FIA που έγινε ποτέ στη Μέση Ανατολή και στον πρώτο που έγινε νύχτα. Κατέκτησε το πρωτάθλημα μόλις δυο στροφές πριν την γραμμή του τερματισμού όπου ο Βρετανός πιλότος κατάφερε να ανέβει δυο θέσεις και να πάρει το πρωτάθλημα με ένα μόλις βαθμό διαφορά! 

O Henry Easthope, παγκόσμιος πρωταθλητής U18 και η Thérèse Mérian, Γενική διευθύντρια της Sodikart

 Σε δηλώσεις του ο Easthope είπε: 
<<Αυτή η χρονιά ήταν η καλύτερη από το ξεκίνημα της καριέρας μου. Η σεζόν ξεκίνησε τέλεια στην Braga και έφυγα από την Πορτογαλία με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, αλλά δυσκολεύτηκα αρκετά στους επόμενους αγώνες. 
Στην Angerville μου ήταν δύσκολο να οδηγήσω γρήγορα σε μια πίστα που δεν μου ταιριάζει. 
 Στο Bahrain ήμουν πολύ γρήγορος από την αρχή αλλά ταυτόχρονα πολύ νευρικός, και αυτό μου κόστισε αρκετά λάθη.
 Στον τελικό ξεκίνησα από την 16η θέση και έδωσα τα πάντα για να φτάσω εκεί που έφτασα. Όταν τερμάτισα δεν ήξερα αν ήμουν πρωταθλητής, αλλά μόλις το έμαθα πέταγα από τη χαρά μου.>>

Related

WSK 1086060961371042916

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item