Αντώνης Λέλας - Ένας γρήγορος 11χρονος με τόλμη και πείσμα


Γνωρίσαμε τον Αντώνη στο Καρτόδρομο παραμονές του 1ου αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2011, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του, όπου παρά τις ενοχλήσεις που είχε στα πλευρά δεν ήθελε να βγει από το Καρτ. Δίπλα του ο πατέρας του Γιάννης αρωγός σε κάθε του βήμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μας ενημέρωσε για την δράση του μέχρι τώρα στον χώρο του Καρτ, αλλά και για τους στόχους του για το 2011.


O Αντώνης Λέλας γεννήθηκε στον Πειραιά στις 13-09-2000. Μετακόμισε στην Λάρισα με τους γονείς του μόλις 17μηνών, λόγω εππαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του. Το 2007 ξεκίνησε να ασχολείται με το καρτ σαν χομπίστας αποκτώντας το πρώτο δικό του καρτ (με κορδονιέρα και κινητήρα WTP), την στιγμή που έβγαιναν τα πρώτα ΜΙΝΙ καρτ με μιζα.
Την πρώτη χρονιά συμμετείχε σε τοπικό επίπεδο σε φιλικούς αγώνες στην Λάρισα
 
Το 2008 απέκτησε το πρώτο του σασί Paroline – IAME και τον Οκτώβριο του 2008 πήρε μια πρώτη γεύση από έναν επίσημο φιλικό αγώνα στην πίστα της Λαμίας όπου κατέκτησε την 4η θέση.

Το 2009 και ενώ ξεκινούσε με τους καλύτερους οιωνούς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μια ανατροπή του Καρτ, χωρίς δική του ευθύνη στο Καρτόδρομο, (στην Κ3 δύο οδηγοί είχαν κάνει τετακέ και η κίτρινη σημαία στο warm up του αγώνα απουσίαζε...!!), του άφησε παράσημο μια σπασμένη κλείδα!

Πέρασε μια περίοδος απουσίας από τον δεύτερο και τρίτο αγώνα λόγω ανάταξης της κλείδας του και στην συνέχεια συμμετείχε στον αγώνα των Σερρών και Αθήνας για να αποβάλει τους φόβους του και να επανενταχτεί στους ρυθμούς της μηχανοκίνησης.
Τον Δεκέμβρη του 2009 συμμετείχε στον θεσμό ATTC της ΑΣΠΙΣ στην Θεσσαλονίκη όπου κατέλαβε την 1η θέση.
Το 2010 συμμετείχε σε έναν αγώνα  SEEK-Z που προσμέτρησε και στο Πανελλήνιο (Θεσσαλονίκη 2010) όπου κατετάγει 5ος καλύτερος Έλληνας οδηγός και 9ος βαλκάνιος στις 33 συμμετοχές.
Την ίδια χρονιά κατετάγει 8ος στους 33 σε ηλικία 10 ετών στο Πανελλήνιο με τους ίδιους βαθμούς με 6ο & 7ο (6ος και 7ος είχαν από μια καλύτερη θέση).
Από την πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα του 2010 δεν θα μπορούσε να λείπει και η πρώτη συμμετοχή στο PICK PATRAS όπου ενώ μέχρι τον προτελευταίο γύρο ήταν 3ος και διεκδικούσε την 2η θέση πίσω από τον πολύπειρο Μάρκο Ψαλτάκη, σε μια επαφή με τον προπορεύοντα Ζαχαρέλη Θόδωρο έμεινε πίσω και κατετάγη 5ος κερδίζοντας την δωρεάν συμμετοχή του το 2011 εκεί.
Το 2011 ξεκίνησε να αγωνίζεται με την GRILAKIS RACING TEAM, (αγωνίστηκε στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με θλάση στα πλευρά κατακτώντας την 5η θέση) με σασί ΤOPKART και κινητήρες LENZO & COMER.
Στόχος του είναι να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα,  κύπελλο Βορείου Ελλάδος & SEEK CUP ……..με το βλέμμα να κοιτάει Ιταλία και WSK.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟ 2011 ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΤΗΣ UNICEF ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
To Kartnews.gr εύχεται κάθε επιτυχία στον Αντώνη, που δεν απέχει μακρυά από τις καρό σημαίες.

Related

afieromata 1983167891165119836

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item