Αφιέρωμα στον Σαγανά Χρήστο - Πρωταθλητής Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καρτ (ΜΙΝΙ) 2011




Σας παρουσιάζουμε τον πρωταθλητή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της κατηγορίας ΜΙΝΙ για το 2011, Σαγανά Χρήστο. Ο Χρήστος Σαγανάς είναι γεννημένος στις 7/4/1998 και έχει ήδη προλάβει να γευτεί αρκετές επιτυχίες στηριζόμενος στο πλούσιο ταλέντο του και στις ασταμάτητες προπονήσεις του.
Η πρώτη του επαφή με καρτ ήταν το 2002 σε ηλικία μόλις 4 χρονών όπου οδήγησε για πρώτη φορά Baby Καρτ. Για 4 χρόνια και μέχρι να έρθει η στιγμή να μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνες έκανε συνεχώς προπονήσεις!
Το 2006 ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ και σε ηλικία μόλις 8 ετών κατέφερε να τερματίσει στην 9η θέση από τους 25 συνολικά οδηγους εκείνης της χρονιάς στην κατηγόρια Mini.

Το 2007 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά διότι μόλις είχαν έρθει στην Ελλάδα η νέα γενιά κινητήρων Mini τα Mini Swift. Παρ' ότι δυσκολεύτηκε αρκετά ξανατερμάτισε 9ος στην κατηγορία Μini.
Το 2008 έπειτα από πολύ προπόνηση αλλά και σκληρή προσπάθεια έφτασε στην πρώτη σημαντική του επιτυχία με την 3η θέση στο Πρωτάθλημα.
Το 2009 ήταν ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του στα Καρτ όπου με την σημαντική βοήθεια της ομάδας του Athens Kart Shop αλλά και της οικογένειάς του κατέφερε να κερδίσει το 1ο του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ.
Το 2009 προχώρησε ένα βήμα παραπέρα κάνοντας αγώνες στο εξωτερικό. Ο πρώτος του Διεθνής Αγώνας Καρτ ήταν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα SEEKZ στην πίστα καρτ του Haskovo της Βουλγαρίας όπου απο τελευταίος κατάφερε τελικά να τερματίσει 5ος (έχοντας 2ο χρόνο χρόνο γενικής)!
Μετά από αυτό τον αγώνα ακολούθησαν 2 ακόμη αγώνες στις Ιταλικές πίστες Sarno και Lonato.
Στο Sarno πήρε μέρος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Καρτ Open Masters όπου τερμάτισε 37ος ανάμεσα σε 85 συνολικά οδηγούς, έχοντας όμως χρόνους μέσα στην πρώτη 20άδα!
Ο επόμενος αγώνας του στο εξωτερικό ήταν το Rok Cup International Final 2009 στην πίστα του Lonato όπου πήγε πολύ καλά τερματίζοντας όμως 6ος στον Β' τελικο, έχοντας όμως 1ο χρόνο σε κάποια σκέλη!
Το 2010 ξεκίνησε την σεζόν με τον αέρα του Πρωταθλητή και τον πολυπόθητο άσσο στο καρτ του! Εκείνη την χρονιά κέρδισε σχεδόν όλους τους αγώνες της χρονιάς, αλλά μια εγκατάλειψη στον τελευταίο τελικό της χρονιάς του στέρησε ένα πιθανό τίτλο!
Το 2010 πέρα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ συμμετείχε και στο Πρωτάθλημα Rotax όπου με ένα λιγότερο αγώνα και 2 εγκαταλείψεις τερμάτισε 5ος στο Πρωτάθλημα.
Επίσης συμμετείχε και πάλι σε αγώνες του εξωτερικού. Ο ένας από αυτούς ήταν το 9th Easykart International που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλική πιστα 7 Laghi όπου αγωνίστηκε με ττην ομάδα Zorri Motorsport. Υπο συνθήκες βροχής τερμάτισε 14ος στον Γ΄τελικο, από τους 116 συνολικά οδηγούς της Mini.
Πήρε ακόμα μερος στο WSK Nations Cup με την ομάδα του Athens Kart Shop στην πίστα La Conca όπου μπήκε στον τελικό στην προτελευταία θεση (33ος) αλλά τελικά τερμάτισε ύστερα απο πολλές μάχες 28ος.
Φέτος, το 2011, συμμετείχε και παλι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ, στην κατηγορία Mini, όπου κέρδισε ξανά το Πρωτάθλημα κερδίζοντας 4 από τους 8 τελικούς της χρονιάς!
Κέρδισε το 3ο P.I.C.K. και επιπλέον τερματισε 1ος στο Πρωτάθλημα Easykart 100, και πήρε μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο 10th Easykart International στην πίστα του 7 Laghi όπου πέρασε στον τελικό 14ος, αλλά ύστερα από ένα τρακάρισμα στον 8ο γύρο εγκατέλειψε τερματίζοντας 33ος.
Επιπλέον είναι κάτοχος του Πρωταθλήματος Minileague 2011!
Τέλος πήρε μερος και πάλι στο Πρωτάθλημα Rotax όπου συμμετείχε μόνο στους 2 από τους 3 αγώνες, αλλά κατάφερε να κερδίσει και τους 2 αγώνες που έτρεξε τερματίζοντας 4ος στο Πρωτάθλημα.
Ύστερα από 6 συναρπαστικά χρόνια τελειώνει η θητεία του στην κατηγορία Mini και μαζί με την καινούρια χρονιά αρχίζει για τον Σαγανά Χρήστο μια νέα κατηγορία όπου έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές να πάει εξίσου καλά.
Το ελπίζει και του το ευχόμαστε να έχει πάντα τον πολυπόθητο άσσο στο καρτ του και να ακολουθήσει τα βήματα του παγκόσμιου πρωταθλητή Jonathan Thonon που γνώρισε από κοντά στο 3ο Pick Πάτρας.

Όλα αυτά τα χρόνια, στους αγώνες τον ακολουθούν και τον υποστηρίζουν οι γονείς του, ο μηχανικός του Κώστας Μιχαλόπουλος και η ομάδα του Athens Kart Shop.

Related

afieromata 1340634914899783714

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item