Αναταραχή στον χώρο του καρτ με αφορμή την Κατηγορία ΜΙΝΙ

Τις τελευταίες μέρες, λίγο πριν τον 1ο αγώνα του Rotax Max Challenge ξέσπασε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Ο.Μ.Α.Ε και ορισμένων αντιπροσώπων του καρτ που αφορούσε την Κατηγορία ΜΙΝΙ. 

Πιο συγκεκριμένα:


Οι διοργανωτές του Rotax Max Challenge  και του Loux Cup ζήτησαν από την Ο.Μ.Α.Ε. άδεια για την τέλεση αγώνα που να περιλαμβάνει και την κατηγορία ΜΙΝΙ κάτι που η ομοσπονδία του καρτ αρνήθηκε κατηγορηματικά ακολουθώντας σύμφωνα με πληροροφορίες σχετικές οδηγίες της διεθνούς ομοσπονδίας CIK/FIA. 

Παρόλα αυτά η κατηγορία ROTAX MINI MAX αποτελεί ξεχωριστό θεσμό εδώ και πολλά χρόνια της ROTAX και σύμφωνα με πληροφορίες αρμόδια για την πραγματοποίησή της είναι σε κάθε χώρα o επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρείας. 

Κατόπιν αυτού η ROTAX Hellas που εξυπηρετεί έναν σεβαστό αριθμό οδηγών στην κατηγορία ΜΙΝΙ αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της Ο.Μ.Α.Ε. και κατά συνέπεια η αρμόδια επιτροπή του καρτ αρνήθηκε ολοκληρωτικά την άδεια τέλεσης του αυριανού 1ου αγώνα του Rotax Max Challenge 2012 κρίνοντας τον αγώνα παράνομο στο σύνολο του και απειλώντας με κυρώσεις όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Rotax Hellas από την μεριά της προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλιστική κάλυψη αλλά και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, και θα πραγματοποιήσει αύριο τον αγώνα κανονικά με 40 συμμετοχές.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και από τις δύο μεριές, αλλά σίγουρα η όλη αναταραχή και διαφωνία μόνο καλό δεν κάνει στον χώρο του καρτ και ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκηρία, όπου οι συμμετοχές των αγωνιζομένων έχουν λιγοστέψει πλέον δραματικά.






Related

news 1415787953458762389

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Κριμα.. τετοιες εξελίξεις..
    Πόσο ποια θα εξοντωθεί το μηχανοκίνητο στην Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item