Κανόνες και τεχνική του Καρτ για αρχάριους

Τώρα που ανοίγει ο καιρός και η βόλτα σε μία πίστα είναι επιβεβλημένη ως υποψήφιος οδηγός καλό είναι να ξέρετε κάποιες βασικές τεχνικές οδήγησης και να ενημερωθείτε για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε εντός πίστας για την δική σας ασφάλεια και μόνο.
Όσον αφορά τις τεχνικές, θα μάθετε να χειρίζεστε το τιμόνι , να επιταχύνετε και να φρενάρετε όταν είναι αναγκαίο.
Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση όσον θα μάθετε και πρέπει να εξασκήσετε ώστε να γίνετε ένας καλός οδηγός κάρτ , που δεν θα φοβάται την γρήγορη οδήγηση:



Οδήγηση:
Κρατήστε το τιμόνι έχοντας τα χέρια λυγισμένα και χαλαρά .Αυτό σας προσφέρει μια γρήγορη και ξεκούραστη οδήγηση .
Φρενάρισμα στη στροφή:
Καθώς πλησιάζετε στη στροφή πατήστε το φρένο απαλά έχοντας το τιμόνι στην ευθεία , διαφορετικά αν φρενάρετε με το τιμόνι στριμμένο το κάρτ θα αρχίσει να στριφογυρίζει.
Μόλις φτάσετε στην στροφή ελαττώστε το φρένο και αυξήστε το γκάζι σταδιακά. Ασχολούμενοι με το κάρτ θα συναντήσετε πολλά διαφορετικά είδη στροφών που μόνο με προπόνηση θα μάθετε να τις περνάτε στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Θέλει πολύ μελέτη για να καταλάβετε σε ποιο σημείο πρέπει να στρίψετε το τιμόνι και πόσο , πότε πρέπει να πατήσετε φρένο και πότε γκάζι
Ταχύτητα στην ευθεία :
Πατήστε το γκάζι , και μην φοβάστε να αναπτύξετε ταχύτητα.
Αν κρατάτε το τιμόνι ευθεία και αντιμετωπίζετε και τις μικρές στροφές ως ευθείες , παίρνοντας τες μαλακά και όχι απότομα , τότε θα έχετε ως αποτέλεσμα έναν γρήγορο και ξεκούραστο αγώνα .
Όσον αφορά τους κανόνες , θα πρέπει να συμβιβαστείτε με αυτούς , ώστε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς που μπορεί να προκληθούν από καθαρά δική σας αμέλεια.
Μπορεί να έχετε να κάνετε με μια πίστα κάρτ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς .
Έτσι λοιπόν:
  • Οφείλετε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του προσωπικού της πίστας.
  • Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη κίνηση ατόμων μέσα στην πίστα κατά την διάρκεια των δοκιμών και του αγώνα.
  • Απαγορεύεται να κινήστε με αντίθετη κατεύθυνση μέσα στην πίστα .
  • Αν για οποιοδήποτε λόγω χρειαστεί να βγείτε εκτός πίστας ή το κάρτ έχει ακινητοποιηθεί εντός πίστας λόγω μηχανικής βλάβης, ειδοποιείτε τους υπόλοιπους οδηγούς σηκώνοντας το χέρι ψηλά και περιμένετε εντός του οχήματος σας , το προσωπικό να σας βοηθήσει να απομακρύνετε το κάρτ από την πίστα.
  • Οφείλετε να γνωρίζετε τις τρεις σημαίες σήμανσης και να τις χρησιμοποιείτε όταν πρέπει: Η κίτρινη σημαία σηματοδοτεί την έξοδο από την πίστα , η κόκκινη σηματοδοτεί πρόβλημα στην πίστα και η καρό σηματοδοτεί τον τερματισμό οχήματος κάρτ.
  • Απαγορεύεται η οδήγηση κάτω από την επήρεια αλκοόλ ή δυνατών φαρμάκων.
  • Οφείλετε να φοράτε πάντα το κράνος σας , για την δική σας ασφάλεια .
  • Οφείλετε να δείχνετε σεβασμό στον εξοπλισμό και το όχημα που σας παρέχεται , γιατί κάθε αδικαιολόγητη φθορά επιβαρύνει εσάς τους ίδιους
  • Απαγορεύεται η επικίνδυνη οδήγηση που ξεφεύγει από τα όρια της γρήγορης οδήγησης.

Related

technical 5351621259165466239

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item