Αφιέρωμα στον ιπτάμενο Φίλιππο Καλέση



Με την φωτογραφία της χρονιάς να αποθανατίζει την προσπάθεια του Φίλιππου Καλέση στο Academy Trophy σας παρουσιάζουμε έναν Έλληνα οδηγό αγώνων καρτ, που με βάση την εξέλιξή του, οι προσδοκίες όλων είναι τεράστιες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όσες φορές έχει τρέξει μέχρι τώρα στο εξωτερικό, έχει εκπροσωπήσει επάξια τα ελληνικά χρώματα καθώς με τις οδηγικές του ικανότητες αλλά και με την ωριμότητα που τον διακρίνει ως αθλητή έχει πετύχει σπουδαίες επιδόσεις ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η παρουσία του στους αγώνες δίνει την αίσθηση μέχρι τώρα ότι, ότι και αν συμβεί στο τέλος θα τα καταφέρει!

Ο Καλέσης γεννήθηκε στις 25.01.1997 και η ενασχόλησή του με το καρτ ξεκίνησε το 2005. Γρήγορα ξεδίπλωσε το οδηγικό του ταλέντο και άρχισε να γεμίζει το παλμαρέ του με επιτυχίες, με καταιγιστικό ρυθμό κερδίζοντας δίκαια τον χαρακτηρισμό του πιο εξελίξιμου οδηγού.


Το 2007 κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΙΝΙ ενώ αναδείχθηκε και 1ος νικητής στο πρωτάθλημα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEKZ)
Το 2008 κερδίζει για δεύτερη φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΙΝΙ
Το 2009 κερδίζει την 6η θέση στην πρώτη του συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας KF3 ενώ καταλαμβάνει και την 2η θέση στο SEEKZ
To 2010 σαρώνει τα πάντα καθώς κερδίζει το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγρία KF3 και πετυχαίνει και την μεγαλύτερη διάκρισή του μέχρι τώρα με την 3η θέση στο Academy Trophy World Cup 2010 ( Παγκόσμιο Κύπελλο 36 χωρών)
To 2011 τον βρρίσκει με τον 4ο τίτλο Πανελλήνιου πρωταθλήματος αφού κατακτά με άνεση το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κατηγορία ΚF3, ενώ παράλληλα αποδυκνύει με την 4η θέση στο Academy Trophy World Cup 2011 ότι η επιτυχία του 2010 μόνο τυχαία δεν ήταν.

Related

Kalesis 2392807248942027798

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item