Αφιέρωμα στον Σαγανά Στέλιο - Πρωταθλητής Rotax Max Challenge 2011



Ο Στέλιος Σαγανάς είναι γεννημένος στις 17/12/1996 και μαζί με τον αδερφό του Χρήστο που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα αποτελούν μία από τις πιο δυνατές οικογενειακές παρουσίες στο χώρο του καρτ στην Ελλάδα. Το παλμαρέ των επιτυχιών τους είναι ήδη μεγάλο και σκοπεύουν να το επεκτείνουν τα επόμενα χρόνια, καθώς έχουν ανεξάντλητο ταλέντο και τεράστια υπομονή και όρεξη για δουλειά για να φθάσουν και να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο.
Η πρώτη του επαφή με καρτ ήταν το 2002 σε ηλικία 6 ετών.

Το 2006 ήταν η πρώτη του χρονιά που πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ σε ηλικία 9 ετών και κατέφερε να τερματίσει στην 11η θέση από τους 25 συνολικά οδηγούς εκείνης της χρονιάς στην κατηγορία Mini.
Το 2007 για όλους τους οδηγούς της κατηγορίας Mini ήταν δύσκολη χρονιά, γιατί μόλις είχαν έρθει στην Ελλάδα η νέα γενιά κινητήρων της Mini, Mini Swift. Παρ' όλα αυτά τερμάτισε 7ος στην κατηγορία Mini.
Το 2008 τερμάτισε 4ος στην κατηγορία Mini.
To 2009 ο Στέλιος ανέβηκε στην κατηγορία Kf3 όπου τερμάτισε 10ος. Επίσης το καλοκαίρι έτρεξε για πρώτη φορά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Sarno της Ιταλίας όπου τερμάτισε 43ος στους 96 οδηγούς συνολικά. Παράλληλα είχε τρέξει και στην κατηγορία Easykart 100cc όπου πήρε το πρωτάθλημα. Έτσι πήρε μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό Easykart στην Siena της Ιταλίας, όπου τερμάτισε 14ος στον Β' τελικό.
Το 2010 τερμάτισε 7ος στην κατηγορία Kf3. Παράλληλα, όπως και την προηγούμενη χρονιά, έτρεξε στην κατηγορία Easykart 100cc όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Και αφού πήρε το πρωτάθλημα βρέθηκε ξανά στον Παγκόσμιο Τελικό του Easykart στο Castelleto της Ιταλίας. Eκεί από 34ος που εκκινούσε, τερμάτισε 14ος στον Β' τελικό υπό καταρρακτώδες βροχή.
Το 2011 όπου ήταν και η τελευταία του χρονιά στην κατηγορία Kf3 τερμάτισε 5ος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παράλληλα συμμετείχε κ σε δύο Challenge. Στο Iame Challenge, όπου τερμάτισε 3ος στην κατηγορία Juniorleage. To δεύτερο Challenge, ήταν το Rotax Max Challenge, στο οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Junior Max. Επίσης ο Στέλιος βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Παγκόσμιο Τελικό του Easykart.Αυτή τη φορά αγωνίστηκε με καρτ μεγαλύτερων κυβικών και σε μεγαλύτερη κατηγορία, στην Easykart 125cc Light. Eκεί ήταν άτυχος καθώς ένα σκασμένο ελαστικό δεν του επέτρεψε να συμπληρώσει ούτε έναν γύρω στα χρονομετρημένα. Έτσι του είχαν μείνει δύο σκέλη των 10 γύρων για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Στο πρώτο σκέλος εκκίνησε από την 31η θέση και με ένα σερί απανοτών προσπεράσεων είχε φτάσει στην 12η θέση. Μπαίνοντας στον 8ο γύρω μια σύγκρουση τον θέτει εκτός σκέλους. Στο δεύτερο σκέλος επανέλαβε αυτές τις καταπληκτικές προσπεράσεις τερματίζοντας στην 8η θέση με αποτέλεσμα να περάσει κατευθείαν στον Α' τελικό. Εκεί εκκίνησε από την 27η θέση και τερμάτισε στην 19η θέση του Παγκόσμιου Τελικού Easykart 125 Light για το 2011.
To 2012 o Στέλιος θα ανεβεί κατηγορία. Θα αγωνιστεί στην κατηγορία Kf2. Του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία!

Related

afieromata 3603709112793610650

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item