Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των εξατάχυτων ο Alguersuari


Ο Ισπανός οδηγός της Formula 1, Jaime Alguersuari, θα λάβει μέρος ως επίσημος οδηγός της Tony Kart στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εξατάχυτων καρτ ΚΖ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ομάδα. 


Του Γιάννη Γκρίλλα,



Πρόκειται για μια είδηση ‘’βόμβα’’ και μια ακόμα κίνηση που αναδεικνύει την βαρύτητα και το κύρος του θεσμού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των ΚΖ, καθώς η συμμετοχή ενός εν ενεργεία οδηγού της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκτινάσσει αυτόματα το επίπεδο ανταγωνισμού του αγώνα αλλά και το ενδιαφέρον, στα ύψη. 

Ο Ισπανός πιλότος θα τρέξει δίπλα στους άλλους τέσσερις κορυφαίους εργοστασιακούς οδηγούς της Tony Kart, τους Marco Ardigo, Rick Dreezen, Flavio Camponeschi και Mirco Torsellini. 

Παρ’ ότι μόλις 23 ετών ο Alguersuari, έχει ήδη εμπειρία 3 ετών στην πλάτη του από την Formula 1 (2009-2011), με 46 συμμετοχές σε Grand Prix και κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 31 βαθμούς για την Scuderia Toro Rosso. 

Την φετινή σαιζόν ο νεαρός Ισπανός μπορεί να μην ανήκει στα επίσημα grid της Formula 1, παραμένει όμως άμεσα εμπλεκόμενος με την κορυφαία κατηγορία, αφού έχει αναλάβει ρόλο δοκιμαστή και υπεύθυνου ελέγχου ποιότητας των ελαστικών της κατασκευάστριας εταιρείας Pirelli. 

Ο νεαρότερος οδηγός που οδήγησε ποτέ σε Grand Prix της F1, σε ηλικία μόλις 19 ετών και 125 ημερών, αισθάνεται έτοιμος να εισέλθει στο επίπεδο ανταγωνισμού και δυσκολίας ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εξατάχυτων καρτ. 

Όπως ανακοίνωσε η Tony Kart Racing Team, πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Ισπανό πιλότο λόγω του μεγάλου του πάθους για το καρτ και του αλάνθαστου ταλέντου του, στοιχεία που δίνουν την δυνατότητα στην ομάδα να έχει μεγάλες πιθανότητες για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. 

Ο ίδιος ο Alguersuari δήλωσε: 

« Είμαι πολύ χαρούμενος για την συμμετοχή μου στο υψηλότερο επίπεδο των εξατάχυτων καρτ και θα ανταγωνιστώ τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο. 
Επίσης είναι πολύ σημαντικό για μένα, ότι θα έχω την στήριξη μιας από τις καλύτερες ομάδες. 
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεπερνά τις προσδοκίες για το επίπεδο δυσκολίας και γι’ αυτό πρέπει να βάλω τα δυνατά μου και να δώσω το 100%, τόσο για την ομάδα μου όσο και για τους teammates μου. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για την υποδοχή και για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Ανυπομονώ για την έναρξη των δοκιμών στην Γαλλία.»

Related

World Championship KZ 1757835562870231826

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item