Επιστρέφει στην Αγγλία το CIK-FIA KF World Championship

Με 55 συμμετοχές από 20 χώρες και 5 ηπείρους, ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 31/8 και 1/9 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτόματων καρτ της κατηγορίας KF, στην πίστα PF International της Αγγλίας. 





Του Γιάννη Γκρίλλα,


Ο αγώνας που διοργανώνεται από την CIK-FIA, σηματοδοτεί την επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 45 χρόνια απουσίας και αποτελεί την πρώτη από της δύο αναμετρήσεις για το στέμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα KF. 

Η πίστα PFI η οποία φιλοξενεί το γεγονός, βρίσκεται στο Lincolnshire του Brandon και αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή. 
Κατά την πρόσφατη ανακαίνιση της, επεκτάθηκε η χάραξή της διαδρομής της στα 1.382 μέτρα, ενώ απέκτησε και νέο τμήμα με μια εναέρια γέφυρα που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή σε όλη την Ευρώπη. 

Ο νέος σχεδιασμός της, την καθιστά πλέον αρκετά τεχνική και δύσκολη, καθώς δοκιμάζει τις αντοχές τόσο των πιλότων όσο και τον κινητήρων. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, το μεγάλο φαβορί για έναν ακόμα αγώνα, δεν είναι άλλος από τον νεαρό Ολλανδό Max Verstappen της CRG που φέτος έχει σαρώσει μέχρι στιγμής, τους τίτλους για τους οποίους έχει αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης πριν από ένα μήνα και γιός του παλαίμαχου άσου της Formula1 Josh Verstappen, είναι αυτή τη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος οδηγός στην Ευρώπη, αλλά τα πράγματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πάντα διαφορετικά, καθώς η πίεση και ο ανταγωνισμός είναι εντονότεροι από ποτέ. 

Η κυριαρχία του νεαρού Ολλανδού αναμένεται να αμφισβητηθεί έντονα από τα άλλα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας όπως, ο πολύ έμπειρος Πολωνός Karol Basz, ο Ιταλός Felice Tiene, o Δανός Nicklas Nielsen, ο Γάλλος Dorian Boccolacci και φυσικά ποιος μπορεί να αφήσει έξω απ’ το παιχνίδι τους Βρετανούς Ben Hanley και Benjamin Barnicoat που αγωνίζονται εντός έδρας. 

Παράλληλα όμως με τον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί και το πρώτο International Super Cup για την κατηγορία των KF Junior. 

Ένας αγώνας που η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να καθιερώσει σαν την διάδοχη κατάσταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που καταργήθηκε φέτος. 

Παρά τις μόλις 26 συμμετοχές του, ο αγώνας αυτός αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας θα δώσουν κανονικά το παρόν. 

Ο λόγος για τον νικητή του φετινού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Βρετανό Lando Norris, τον συμπατριώτη του και φιναλίστ του Πανευρωπαϊκού Daniel Ticktum, αλλά και για τους Ρώσους Robert Schwartzmann και Nikita Mazepin, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για την κατάκτηση του Super Cup. 

Οι Βρετανοί διοργανωτές σε συνεργασία με την WSK Promotions, εμφανίζονται πολύ ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής και είναι σίγουροι για την επιτυχία της διοργάνωσης, αφού η απαράμιλλη ατμόσφαιρα της τοποθεσίας και ο ιστορικός της χαρακτήρας, προσθέτουν μια επιπλέον πινελιά πάθους και αγωνίας για την έκβαση του αγώνα.



Related

WSK 6280185412597561400

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item