Μικραίνοντας την απόσταση από τα Καρτ στη Formula 1

H Interwetten Racing σε συνεργασία με την Diligentia Racing, δημιουργούν για πρώτη φορά το αναπτυξιακό πρόγραμμα Junior Development Program με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του Καρτ και της Formula1. 



Του Γιάννη Γκρίλλα,

Σε ένα πραγματικά πρωτοποριακό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν νεαροί οδηγοί καρτ απ’ όλο τον κόσμο, που έχουν όνειρο την συμμετοχή τους στα grid της κορυφαίας κατηγορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Το Junior Development Program που θα γίνει στο Dubai θα δώσει την ευκαιρία στους τρεις καλύτερους οδηγούς που θα αναδειχθούν μέσα απ’ αυτό, να συμμετάσχουν στα δοκιμαστικά που θα πραγματοποιήσει η Interwetten Racing το 2014 στην πίστα της Βαρκελώνης και να ανταγωνιστούν άλλους οδηγούς για μια θέση στην αγωνιστική της ομάδα. 

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα έδωσε με δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της Interwetten Racing, Michael Schneider: 

 ''Είμαστε συνεχώς σε αναζήτηση νέων ταλέντων για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Υπάρχουν πολλοί νέοι και ταλαντούχοι οδηγοί στα καρτ. Στόχος μας είναι να βρούμε τα καλύτερα ταλέντα και να τα εντάξουμε στο πρόγραμμα ανάπτυξης, ώστε να τα βοηθήσουμε να έχουν μια όσο το δυνατόν επιτυχημένη καριέρα στη Formula1. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με την Diligentia Racing και αναπτύσσουμε μαζί αυτό το αναβαθμισμένο πρόγραμμα και να διδάξουμε τους νέους οδηγούς με όλες τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και τεχνικές, προκειμένου να είναι έτοιμοι για μια καριέρα στη Formula1.'' 

Ο Γενικός Διευθυντής του προγράμματος Frank Dreyer δήλωσε: 

‘’Οι οδηγοί που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα, θα μπουν σε ένα πλήρες και πολύ εντατικό πρόγραμμα. Θα αναπτύξουν τις δεξιότητες τους σε μια Renault 2.0. Όλα τα αυτοκίνητα είναι πλήρως εξοπλισμένα με κάρτα συστήματος απόκτησης δεδομένων, που μαζί με την μεθοδολογία εκπαίδευσης που έχουμε αναπτύξει, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα για τις δυνατότητες και την πρόοδο των οδηγών. Πρόκειται για μια στρατηγική συνδυασμού θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στην πίστα και στην τάξη και ασκήσεις προσομοίωσης. Στο τέλος του προγράμματος οι οδηγοί θα λάβουν μια σε βάθος έκθεση επιδόσεων και συστατική επιστολή που θα τους βοηθήσει πολύ στην μετέπειτα καριέρα τους.’’ 

Λίγα λόγια για την Interwetten Racing: 
Η Interwetten Racing είναι η αγωνιστική ομάδα που ανήκει στον όμιλο της στοιχηματικής εταιρείας-κολοσσού Interwetten και ιδρύθηκε το 2001 στην Αυστρία από τον 2 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 2 Walter Raus. Εδώ και 12 χρόνια η ομάδα συμμετέχει στους αγώνες της κατηγορίας Formula 2.0 και το World Series 3.5. Το 2006 μάλιστα, ήταν και η νικήτρια της διοργάνωσης στο World Series 3.5. 

Λίγα λόγια την Diligentia Racing: 
Η Diligentia Racing ιδρύθηκε από τον Frank Dreyer, για να βοηθήσει τους νέους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στους αγώνες. Η εταιρεία ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες σχολές εκπαίδευσης οδηγών καθώς έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμα εκμάθησης αγωνιστικής οδήγησης, πρόγραμμα εκμάθησης σε προσομοιωτές. Ο Frank Dreyer, είναι πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και γνωρίζει από τη θητεία του εκεί, πόσο μπορεί να βοηθήσει η εξάσκηση σε προσομοιωτές, την απόδοση και την εξέλιξη των νέων οδηγών. 

 Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να βρείτε στο www.diligentia-racing.com.

Related

news 5273623706856669548

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item