H έκθεση των Ιστορικών καρτ στα Kartnews Awards 2012



Στα φετινά Kartnews Awards 2012 όλοι οι περευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ιστορικά καρτ από τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους και ένα μικρό ιστορικό τους.





Τα ιστορικά καρτ που παρουσιάστηκαν ανήκουν στον τεχνικό διευθυντή της Maranello Hellas Tobie Sinclair που διακρίνετε για την ιδιαίτερη αγάπη του για το καρτ, κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο που τα συντηρεί στο πέρασμα των χρόνων.

Το παλαιότερο μοντέλο ανήκει στην δεκαετία του 60 και είναι ένα ZIP CONCORDE με κιντήρα BM F100. Κασκευάστηκε το 1969 και είναι το καρτ με το οποίο ο Tobie Sinclair κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία Junior το 1972!

ZIP CONCORDE - 1969
Το επόμενο μοντέλο ανήκει στην δεκαετία του 70 και τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του, καθώς ήταν το καρτ που έτρεξε ο αείμνηστος παγκόσμιος πρωταθλητής της  Formula 1, Ayrton Senna, σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα καρτ και ένα πανευρωπαικό. Το σασί του καρτ είναι της DAP με μοτέρ είναι ένα DAP T70 και κατασκευάστηκε το 1979.
DAP Ayrton Senna - 1979
  Το ιστορικό καρτ της επόμενης δεκαετίας ανήκει στην ARC με κινητήρα Parilla TT 27 και κατασκευάστηκε το 1988.

ARC - Parilla - 1988
 Εκτός από τα ιστορικά καρτ στην Έκθεση των Kartnews Awards 2012 παρουσιάστηκαν και τα σύγχρονα μοντέλα των εταιρειών Maranello και Formula K.











Related

news 7093504226783777200

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item