Sebastian Vettel - Έπεσε σαν μετεωρίτης στον κόσμο του μηχανοκίνητου

Ο Sebastian Vettel γεννήθηκε στο Heppenheim της Γερμανίας στις 3 Ιουλίου του 1987. Η πορεία του στο χώρο του μηχανοκίντου μοιάζει με παραμύθι καθώς μετα από μια σχετικά σύντονη θητεία στα καρτ βρέθηκε γρήγορα στον κόσμο της Formula 1. 




Είναι ο νεότερος οδηγός που κερδισε πόντους στο πρωτάθλημα της F1 ( 19 χρονών 11 μηνών και 14 ημερών στο GP των ΗΠΑ), ο νεότερος pole man, o νεότερος νικητής Grand Prix (Ιταλία 2008, με την Torro Rosso-Ferrari), ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής (το 2010, με τη Red Bull-Renault) και o νεότερος διπλά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1.

 





Η ιστορία των επιτυχιών για τον Sebastian Vettel ξεκινάει από τον χώρο του καρτ όπως το ιδιο έχει συμβεί και σε καθε έναν από τους προκατόχους τα τελευταία 10 χρόνια (Schumacher, Alonso, Räikkönen, Hamilton και Button).
Παρόλο που δεν έφτασε στην κορυφή της πυραμίδας των καρτ καθώς έστρεψε από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον για την formula άφησε το σημάδι του και εκεί απο το ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο πατέρας του ήταν παθιασμένος με το μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς ήταν και εκείνος οδηγός αγώνων. Έβαλε τον Sebastian στα καρτ από 3 ετών και τον είδε να οδηγάει με μαεστρία ένα baby kart 60κυβικών. Στα 8 του χρόνια έκανε τον πρώτο του αγώνα. Το ταλέντο του δεν κρυβόταν σε κάθε του εμφάνιση και παρόλο που έβελεπε το καρτ σαν διασκέδαση απέκτησε γρήγορα την νοοτροπία του νικητή καταγράφοντες ολοένα και περισσότερες νίκες.


Ο Gerd Noack που είχε εντοπίσει και το ταλέντο του Michael Schumacher δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα, δεν άργησε να γοητευτεί και από το ταλέντο του μικρού Sebastian δηλώνοντας ο Vettel είναι γρήγορος από την φύση του σε μια συνέντευξη που έδωσε στις αρχές του 2011 με την Telegraph συμπληρώνοντας επίσης ότι ήταν ένα πολύ φιλικό παιδί που πάντα έλεγε ευχαριστώ,  και που πάντα θέλει να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια.

Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η Red Bull τον έβαλε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των οδηγών της, όταν ήταν μόλις 12 ετών. Η  Red Bull δεν είχε ακόμα τότε την δικιά της ομάδα Formula 1 ομάδα, αλλά με αυτή την κίνηση έδωσε φτερά στον Vettel, όπου τους δικαίωσε στις πίστες.

 Το 2000, στην κατηγορία Junior των καρτ, είχες τις πρώτες του νίκες χωρίς όμως να πετυχαίνει τοο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το επόμενο έτος, ο νεαρός από το Heppenheim επισκίασε όλους τους αντιπάλους του στην κατηγορία του. 
Κατά τη διάρκεια του 2001, στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης Νέων, κέρδισε το γερμανικό πρωτάθλημα και πήρε την 1η θέση στην κατηγορία Junior του Μονακό Kart Cup

Τέλος, το 2002, ο ίδιος έτρεξε στην κατηγορία ICA, κερδίζοντας την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν. 

Το επόμενο έτος βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Formula BMW και άλλαξε το πεπρωμένο του. Το γεγονός ότι σε λιγότερο από 5 χρόνια που ήταν στον χώρο του καρτ μεταπήδησε στην formula 1 δεν τον έκανε να καβαλήσει το καλάμι. Παρέμεινε ταπεινός και προσγειωμένος όπως μαρτυρούν όλοι οι συνεργάτες του δείχνοντας απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία του κάτι που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά όλων των μεγάλων πρωταθλητών.

Related

news 5143635547570266044

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item